Mnogo su posla uradili u proteklom periodu

Za bh. premijerligaša nedjelja će biti poseban dan

Samir Mlaćo
U FK Sloga Meridian sa nestrpljenjem očekuju nastavak Premijer lige naše zemlje.

Dobojlije će nakon reprezentativne pauze ugostiti FK Velež, a biće to poseban dan za njihov klub. Naime, susret će biti odigran u Doboju gdje se uradilo mnogo posla na stadionu u proteklom periodu, a radovi još uvijek traju.

Sloga je do sada domaće utakmice igrala u Modriči, što je sigurno predstavljalo veliki problem za ekipu.

Navijači Sloge će tako u nedjelju protiv Veleža moći da bodre svoje ljubimce na vlastitom stadionu, u itekako važnom meču u borbi za opstanak u Premijer ligi.

Krenulo je vanjsko uređenje, čišćenje, fini radovi.  Godinama se sanjalo o Premijer ligi u Doboju... Sanjalo se o novim svlačionicama,  o prostorijama po standardima Saveza BiH i UEFA-e. Nedjelja je sve bliže“, stoji u objavi FK Sloga uz prateće fotografije trenutnog stanja.

Sloga je pred ovaj meč dovela i novog trenera. Radi se o iskusnom Vladi Jagodiću koji je nasljednik Zorana Ćurguza koji je dobio otkaz poslije poraza od FK Željezničar na Grbavici.

Posljednji angažman Jagodić je imao u crnogorskom Titogradu, a prije toga je između ostalih vodio Radnik, Borac, Jedinstvo, Čelik, Slobodu, Zvijezdu...

Sloga je trenutno u zoni ispadanja nakon što su u četiri kola proljetnog dijela sezone osvojena samo dva boda i to u remijima protiv Slobode i Tuzla Cityja.

Dobojlije će protiv Veleža tražiti prvu pobjedu još od novembra kada je sa 3:2 pobijeđen Igman iz Konjica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će sa smjenama Ćurguzu i Graniću te dolaskom Pranjića čak četvrtina klubova iz Premijer lige aprilski nastavak sezone početi sa novim trenerima.

Kome će to donijeti dobro, ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.