Kod kuće je najljepše: Još jedan premijerligaš se vraća na svoj stadion

Sloga Meridian više neće igrati u Modriči

Kod kuće je najljepše: Još jedan premijerligaš se vraća na svoj stadion · Saznajemo

E. Škorić

FK Sloga Meridian jedan je od "imigranata" Premijer lige BiH, ali ta epizoda je za Dobojlije završena jer se po završetku reprezentativne pauze vraćaju kući.

Prošlog ljeta Sloga iz Doboja proslavila je plasman u Premijer ligu. Iako je završila druga na tabeli Prve lige RS iza Krupe, uspjela je dobiti licencu koju tim sa Krupe na Vrbasu nije, pa je dobila priliku da se takmiči s najboljim bh. klubovima.

Stadion u Doboju bio je među onima na kojim se radio novi hibridni teren, pa je ekipa morala da napusti svoje stalno mjesto boravka i za domaće utakmice praktično igra u gostima.

Dobojlije su svoje rivale ugošćavale na terenu u Modriči, gdje su uostalom nedavno poraženi od Željezničara sa 1:0 i to je po svemu sudeći bio posljednji meč odigran na ovom stadionu kada su u pitanju Slogine domaće premijerligaške utakmice.

Kako nam je rečeno iz FK Sloga Meridian, klub se vraća u Doboj po završetku reprezentativne pauze, pa će na novom terenu i pred velikim brojem svojih navijača početkom aprila ugostiti Velež.

Povratak na vlastiti stadion dolazi u idealnom momentu, sada kada kreće mnogo ljepše vrijeme i kada Sloga ulazi u dio sezone kada se stvari lome i kada treba da se osvajaju bodovi za opstanak u eliti.

Trenutno je dobojski premijerligaš smješten na pretposljednje mjesto tabele sa 23 boda, koliko imaju i Leotar te Tuzla City, dok po 24 boda imaju Posušje i Sloboda. Igman je smješten na dno tabele sa 21 bodom.

Sloga Meridian će nakon Veleža na teško gostovanje Sarajevu, potom dočekuje Posušje, pa ide Slobodi, pa Igmanu, te dočekuje Leotar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja sezone imat će još gostovanje Tuzla Cityju i Širokom, a kod kuće će odmjeriti snage i sa Zrinjskim te Borcem.

Jako težak raspored za ekipu koju je jučer preuzeo Vlado Jagodić, ali uostalom Premijer liga je takva da svi imaju teške mečeve u svakom kolu i jasno je da će se do samog kraja voditi žestoka bitka za opstanak u ligi.

Top Komentari

ZlatnaDolina
Samo se još FK Sarajevo sabotira...Vico keru!
2 0
rodjak
kakav hibridni teren u doboju,imate li vi pojma sta pisete,vi neki novinari a veze nemate o matriji o kojoj.pisete.Nije se radio hibridni teren u Doboju pratite li vi imalo ako vec hocete da pisete o tome,tamo su se radile svlacionice i tribine (valjda gostujuce) koliko sam upoznat.Ccccc koji debili
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi