Lionel Messi je prelomio i više nema nikakve dileme da se želi vratiti u Barcelonu (Foto: EPA)

Prelomio je

Lionel Messi je vidio scene od prije tri dana i više ga ništa ne može zaustaviti

Midhat Šljivak

Lionel Messi navodno je donio odluku o povratku u Barceloni. Katalonski mediji iz dana u dan javljaju kako će čuveni Argentinac ponovo obući dres Barce i da je definitivno prelomio u odluci kada je prije tri dana vidio i čuo skandiranje njegovog imena na Camp Nou.

Lionel Messi navodno je donio odluku o povratku u Barcelonu. Legendarni Argentinac već je dvije godine u francuskom PSG-u, ali nakon uvreda koje je doživio odlučio je definitivno da ode iz Pariza.

Više nema dileme ni gdje će igrati. On je već naredio ocu Jorgeu da razgovara s predsjednikom Barcelone Joanom Laportom o detaljima oko potencijalnog ugovora i spreman je prihvatiti gotovo sve.

Neće Messi tražiti neke enormne uslove. Prihvatit će platu u skladu s mogućnostima kluba jer silno želi da se vrati tamo gdje je definitivno broj jedan.

Utjecaja na odluku imale su i scene s Camp Nou stadiona od prije tri dana. Tada je na završnici 'Kings League' koju organizuje Gerard Pique 90.000 ljudi uzvikivalo njegovo ime.

Vidio je to i Leo. U tom trenutku definitivno je prelomio da se želi vratiti kući među navijače i tim u kojem je apsolutna ikona.

Messi se pored Barcelone povezuje i s odlaskom u američki MLS te s odlaskom u Saudijsku Arabiju, ali nakon svega čini se da bi Leo ipak najsretniji bio da se vrati kući.

U dresu Barcelone u 778 utakmica Leo je zabio 672 gola i upisao je čak 303 asistencije.

Ipak, 2021. godine nije mogao dogovoriti uslove za nastavak saradnje. Tada je tražio previše novca, Barca to nije mogla ispuniti i on je otišao u PSG.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tamo je imao jako lošu prvu sezonu. Nije pokazao gotovo ništa, ove sezone to sve izgleda dosta bolje, ali veliko je nezadovoljstvo zbog ispadanja iz Lige prvaka, pa se i Messi našao na velikom udaru.

Nikad mu se ranije nije desilo da mu vlastiti navijači zvižde. To je u Parizu po prvi put čuo i gotovo da nema nikakve šanse da ostane u ovom klubu i lako bi se moglo desiti da ga ponovo vidimo u dresu Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.