Katalonski radio večeras je donio istinsku transfer bombu
Lionel Messi će preko oca Jorgea sjesti za pregovarački stol s ekipom Barcelone (Foto. EPA)

Zakazan sastanak Joana Laporte i Jorgea Messija

Katalonski radio večeras je donio istinsku transfer bombu

M. Šljivak

Katalonski radio večeras je donio istinsku transfer bombu. Informacija je kako je Lionel Messi zatražio pregovore o povratku u Barcelonu nakon dvije godine provedene u PSG-u.

Lionel Messi konstantno se povezuje s povratkom u Barceloni. Nakon dvije godine Argentinac je spreman otići iz PSG-a, gdje nije nimalo zadovoljan, pa je spreman da ode iz Pariza.

Želja argentinskog čarobnjaka je povratak u Barcelonu. Katalonski radio tvrdi da je priču o povratku na Camp Nou pokrenuo upravo Leo.

"Potvrđeno. Povratak Lionela Messija u Barcelonu je opet aktivna priča. Zatražio je od oca Jorgea da organizuje sastanak s Joanom Laportom i sve je već zakazano. Na sastanku će biti dogovoreni detalji potpisa ugovora", saopštio je katalonski radio.

Podsjetimo, Messi je većinu karijere proveo u Barceloni. Došao je kao dječak, a za prvi tim je igrao od 2004. do 2021. godine kada je otišao u PSG nakon što se nije mogao dogovoriti o novom ugovoru s katalonskim klubom.

Ipak, neuspjeh s PSG-om donio mu je neviđene kritike navijača. Čak je izviždan na nekim utakmicama i to je bila kap koja je prelomila čašu u ovoj situaciji.

Oglasi

Messi se pored Barcelone povezuje i s odlaskom u američki MLS te s odlaskom u Saudijsku Arabiju, ali nakon svega čini se da bi Leo ipak najsretniji bio da se vrati kući.

Joan Laporta otvoren progovorio o Messiju: On sve zna, moramo pronaći način

Predsjednik Barcelone Joan Laporta često je govorio o povratku Lionela Messija u Barcelonu.

Prvi čovjek katalonskog diva jasan je da će učiniti sve da vrati Lea u klub kojeg voli, ali jasan je i u stavu da će morati da se odrekne velikog ugovora.

"Messi zna da su vrata Barcelone za njega uvijek otvorena. Vidjet ćemo. Moram pronaći način da popravimo odnos između Messija i Barcelone", rekao je Laporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone Messi je u dresu PSG-a Messi je odigrao 32 utakmice i ima učinak od 18 golova i 17 asistencija. To ne zadovoljava navijače jer se tim ponovo prerano oprostio od Lige prvaka.

U dresu Barcelone u 778 utakmica Leo je zabio 672 gola uz 303 asistencije.

Top Komentari

nakopitam
Hahahahhahahahahahahhaha nema kome ga nisu ponudili ali nece kepeca niko
2 2
RZ88
Tako je majstore. Vracaj se kuci da vidis kako se real busi svaki el klasiko.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti