Benjamin Hadžić dijete je minhenskog Bayerna i bivši mladi reprezentativac BiH. Od njega se očekivalo dosta, ali ni blizu nije ispunio očekivanja. (Foto: Bayern & N/FSBiH)

Hadžićeva karijera ne ide u željenom smjeru

Dijete Bayerna bilo je velika nada Zmajeva, sada je s 24 godine u četvrtom rangu daleko od očiju

Eldar Ganibegović

Mnogo je više primjera fudbalera koji ne ispune svoj potencijal, nego onih koji ga ispune i postanu svjetske zvijezde. Jedan od fudbalera kojem se predviđala velika karijera, a to se nije dogodilo, jeste i bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine prva je i za sada jedina fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine koja je zaigrala na Evropskom prvenstvu.

Tamo su se plasirali na čelu s rahmetli Sakibom Malkočevićem, te na EP-u debitovali u Azerbejdžanu 2016. godine. Na spisku se našlo 18 igrača, a od dva Hadžića se dosta očekivalo.

U pitanju su Nedim i Benjamin Hadžić. Nedim je tada bio dijete Sarajeva, kasnije je otišao u Portugal, pa ga je sudbina korak po korak dovela nazad na premijerligaške terene i sada je član Veleža te nije ostvario karijeru kakva mu se predviđala.

Međutim, u ovom tekstu govorit ćemo o drugom Hadžiću, Benjaminu. On je tada na kadetsko evropsko prvenstvo otišao kao član Bayerna, a sada je daleko od očiju šire javnosti.

On je 2017. godine otišao u juniorski tim Stuttgarta, gdje se zadržao godinu dana prije no što je prešao u drugi tim Hannovera. 

Poslije godinu i po dana ponovo diže sidro i odlazi u Austriju iz Klagenfurta. Minulog ljeta je napustio i taj klub, te sada igra u četvrtom rangu.

Vratio se u Njemačku i potpisao ugovor s timom Schweinfurt 05. Radi se o Regionalnoj ligi Bayern, četvrtom rangu njemačkog fudbala.

Hadžić je ove sezone nastupio na 14 utakmica u tom takmičenju, te je postigao četiri gola i dodao isto toliko asistencija. Također, upisao je i jedan nastup u Bayernpokalu, te je postigao dva pogotka u toj utakmici. 

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Odlaskom u četvrti rang s 24 godine, može se reći da je vrlo vjerovatno on završio s fudbalom na visokom nivou, a svakako da potencijal koji je imao nije iskoristio.

Što se tiče reprezentacije BiH, ovaj ofanzivac za kadete je na šest utakmica postigao dva gola, u juniorskoj selekciji je nastupio 16 puta i postigao četiri pogotka, dok je upisao i četiri nastupa za U-21 selekciju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.