Poznato je i ime prve Tuchelove "žrtve" - zvijezda će morati da ide iz Bayerna

Bit će promjena tokom ljeta

Poznato je i ime prve Tuchelove "žrtve" - zvijezda će morati da ide iz Bayerna

E. Škorić

Thomas Tuchel je kratko na klupi Bayerna, no sjajni trener se uveliko uživio u ulogu koja mu je pripala i već nekoliko dana marljivo radi na svim poljima.

Osim što na treninzima pokušava da na igrače prenese svoje zamisli iako nema puno vremena jer je duel sa Borussijom Dortmund već sutra, a on na novom poslu tek od ponedjeljka, Tuchel također pravi tim za novu sezonu.

Uveliko razmatra mogućnosti na tržištu i razmišlja o tome koga će odstraniti iz tima. Sudeći po pisanju njemačkih medija, već možemo otprilike znati kako će se stvari odvijati za njemačkog prvaka tokom ljetnog prijelaznog roka.

Za sada je izvjesno da će Konrad Laimer iz RB Leipziga na ljeto u Bayern. Očekuje se da će Tuchel paziti i na situaciju Masona Mounta sa Chelseajem. Englez se ne može dogovoriti sa klubom o novom ugovoru i moguće je da na ljeto napusti Stamford Bridge. Bila bi to prilika ne samo za Bayern, već i za Liverpool, koji je trebao pokazati interesovanje za vezistu.

No, navodno je Mount već izrazio želju da ode kod bivšeg trenera u Bayern. Osim Mounta, iz Chelseaja bi put Minhena mogao i Kai Havertz, nekadašnji igrač Bayer Leverkusena, kojeg Tuchel također mnogo simpatiše.

Portal sport1.de je dodao da bi Tuchel želio i pojačanje u napadu. Pogotovo na poziciji centarfora. Nakon odlaska Roberta Lewandowskog, Bayern nije doveo nijednog igrača sa ovim profilom, što bi Tuchel, međutim, želio.

Oglasi

Među potencijalnim pojačanjima Bavaraca su Harry Kane iz Tottenhama, Victor Osimhen iz Napolija i Randal Kolo Muani iz Eintracht Frankfurta .

Isti izvor navodi da Tuchel nije uvjeren u dalju saradnju sa Sergom Gnabryjem. Krilni igrač, koji je 2017. prešao u Bayern iz Wedera iz Bremena, mogao bi napustiti klub ovog ljeta.

Ovaj 41 puta njemački reprezentativac bio je važna figura u timu. Gnabry je do sada upisao 207 utakmica za Bayern, postigao 76 golova i pružio 50 asistencija. Nijemac je ove sezone upisao 36 utakmica, postigao 12 golova i upisao 11 asistencija. Prije Werderan Gnabry je također igrao za Arsenal i VfB Stuttgart.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije poznato zbog čega ga se Tuchel odrekne, no navodno će u svom sistemu kojeg planira koristiti u Bayernu veću šansu po krilima dati Sadiju Maneu i Leroyju Saneu, dok bi uz Gnabryja i Kingsley Coman mogao postati suvišan.

Gnabry bi tako treba postati prva, ali ne i jedina Tuchelova "žrtva". Tuchel je imao izuzetnu trenersku karijeru i tražio je odriješene ruke za transfere, a čelnici Bayerna pristali su mu u potpunosti vjerovati nakon što ga usred sezone postavili za trenera umjesto Juliana Nagelsmanna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi