FOTO: EPA

Euroliga, 32. kolo

Musa nije mogao sam: Partizan skinuo krunu Kralju u paklu Štark Arene

Haris Zilić

U nevjerovatnoj atmosferi Štark Arene (Beogradske Arene) duel 32. kola košarkaške Eurolige odigrali su Partizan i Real Madrid. U konačnici slavila je ekipa koju predvodi Željko Obradović rezultatom 104:90. Ovim trijumfom Partizan je skoro pa sigurno osigurao plasman u play off dva kola prije kraja regularnog dijela Eurolige.

Početak utakmice počinje u mini serijama oba tima. Prve četvrtina bila je dosta izjednačena, a Real je za nijansu bio bolji i prvi period dobio 23:21, Musa je bio raspoložen u prvom periodu sa šest poena.

Druga četvrtina pripada Partizanu. Domaćini su bili raspucani, Real nije pronalazio pravu igru i crno-beli su drugi period dobili 28:15, velikih +13 u drugoj četvrtini što je rezultiralo da Partizan na poluvrijeme ode sa +11 (49:38).

U trećoj četvrtini raspucao se dvojac Musa-Hezonja u redovima Reala. Naš Džanan Musa i hrvatski reprezentativac Mario Hezonja postigli su po 12 poena u trećoj četvrtini, koju je Real dobio 34:29 i smanjio prednost Partizana.

Posljednju četvrtinu Partizan otvara serijom 6:0 i odlazi vrlo brzo na +12, na semaforu je bilo 84:72 i u tom trenutku eksplodirala je Arena.

Nakon te serije Partizan je igrao kao u transu, a Real je bi u nokautu pa je tako rezultat četiri minute prije kraja utakmice glasio 94:76 za Partizan i tada je bilo jasno u kojem je smjeru otišla utakmica.

Partizan je priveo meč kraju do konačnih 104:90.

Kod Reala ponovo je prvo ime bio bh. reprezentativac Džanan Musa koji je susret završio sa 22 poena, dva skoka i tri asistencije za 28 minuta provedenih na parketu. U redovima gostiju odličan je bio i Mario Hezonja sa 17 poena, tri skoka i tri asistencije.

Kod Partizana još jednu briljantnu partiju odigrao je Exum koji je po završetku utakmice imao učinak od 15 poena, tri skoka i dvije asistencije, zapažen je bio i Punter sa 16 ubačenih poena, Lessort je postigao također 16, Nunnally je postigao 14, a Smailagić 11 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Partizan je sada na omjeru 18-14 dva kola prije kraja Eurolige i mogu lagano slaviti plasman u TOP 8.

Real Madrid ima omjer 22-10 i do kraja će se boriti sa Barcelonom i Olympiacosom za prvo mjesto na kraju regularnog dijela prvenstva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.