Velika greška odbrane

Željezničar primio jedan od najkomičnijih golova sezone

Midhat Šljivak

Leotar od 33. minute vodi s 1:0 protiv Željezničara. Pogodak je postigao Dennis Stojković nakon jako loše reakcije golmana Bendera i domaćih defanzivaca.

Leotar je mnogo bolji rival od Željezničara u prvih 30-ak minuta meča, a u 33. minuti domaći tim je poveo na poprilično bizaran način.

Željezničar je doslovno poklonio pogodak protivniku. Nakon ubacivanja lopte iz auta, Cocalić i Drina su zaspali, golman Bender katastrofalno reaguje i to koristi Dennis Stojković.

Nije fudbaleru Leotara bilo teško da postigne pogodak pored uspavane odbrane Plavih za zasluženo vodstvo svog tima od 1:0.

Interesantno je svakako da su gosti gol primili baš u trenucima kada su njihovi navijači ulazili na tribine i nije ih dočekao baš lijep prizor.

Treneri Marko Maksimović i Edis Mulalić danas su se odlučili za ove sastave timova.

Leotar: Puletić, Milović, Prusina, Čubrilo, Stojković, Handžić, Aćimović, Đajić, Cmiljanović, Čavić, Milaković.

Željezničar: Bender, Cocalić, Krpić, Štilić, Drljo, Hodžić, Drina, Beganović, Galić, Amoah, Jašarević.

Podsjetimo, Željezničar se bori za Evropu i kiks danas u Trebinju bi ih udaljio od mjesta koje vodi u Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Leotar međutim ima svoju računicu. Tim Marka Maksimovića vodi borbu za opstanak. Svaki bod im je prijeko potreban i za sada su na dobrom putu da uzmu sva tri.

Gosti su trenutno na četvrtom mjestu s 39 bodova, a domaći tim ima 23 boda i nalazi se na 10. mjestu tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.