U Konjicu važna bitka za opstanak, Zrinjski dočekuje Široki u hercegovačkom derbiju

Tri duela 24. kola Premijer lige BiH u subotnjem programu

U Konjicu važna bitka za opstanak, Zrinjski dočekuje Široki u hercegovačkom derbiju

H. Zilić

Nastavlja se 24. kolo Prmijer lige Bosne i Hercegovine, a subotnji program donosi nam tri duela, među kojim i jedan derbi.

Program od 14 sati otvaraju hercegovačkim derbijem Zrinjski i Široki Brijeg. To će biti 72. po redu duel ova dva tima.

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine još uvijek domaće utakmice igraju u Čitluku, ali to sigurno neće biti problem da danas vidimo jednu pravu prvenstvenu utakmicu koja ima značaj za oba tima. Zrinjski je trenutni lider sa 54 osvojena boda, dok je Široki Brijeg trećeplasirani sa 40 bodova.

Od 15 sati subotnji program donosi dva duela.

Jedna od utkamica koja nosi "šest bodova" u borbi za opstanak igra se u Konjicu. Igman će dočekati tim Posušja i ekipa koja danas slavi napravit će ogroman korak u borbi za opstanak. Nema sumnje da nas u Konjicu očekuje velika borba.

Igman u pomenuti duel ulazi kao fenjeraš na tabeli sa 21 bodom dok je Posušje devetoplasirano sa 24 boda i u današnji meč ulaze sa novim terenerom, tim sa Mokrog Doca preuzeo je iskusni Branko Karačić.

Oglasi

Drugi duel od 15 sati igra se u Trebinju i također je bitan za oba tima.

Leotar će ugostiti Željezničar. Domaćini traže bodove u borbi za opstanak, gosti sa Grbavice bodove u borbi za izlazak na evropsku scenu. Ovo u najavi obećava uzbuđenja.

Trebinjska ekipa u duelu protiv Željezničara ulazi sa desete pozicije i 23 osvojena boda, dok je Željezničar trenutno četvrtoplasirani sa 39 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kolo su sinoć otvorili FK Tuzla City i FK Borac koji su u veoma uzbudljivoj i zanimljivoj utakmici remizirali rezultatom 2:2.

Preostala dva duela 24. kola igraju se u nedjelju, a sastaju se Sloga Doboj - Velež (15 sati) i Sloboda - Sarajevo (16 sati).

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zgembo.popuslic
Pustit ce Zrinjski Sirokom makar bod ako ne i sva tri
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi