Međuseljac je već u prvoj minuti utakmice zatresao mrežu ekipe iz Sarajeva, postigavši jedan od najbržih golova posljednjih godina na Bilinom polju

Zeničani u okviru 19. kola Druge lige FBiH dočekali tim Batona

Međuseljac i Isaković pogađali za pobjedu Čelika i ostanak na liderskoj poziciji

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u okviru 19.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" dočekali ekipu Batona iz Sarajeva, te slavili pobjedu rezultatom 2:0.  Pred oko 1.000 gledatelja Zeničani su upisali nova tri boda koja su ih ostavila na vrhu tabele.

Tek što se krenulo s centra postignut je i prvi pogodak, a nakon 36 sekundi igre mrežu protivnika pogodio je mladi Ali Međuseljac za vodstvo Čelika rezultatom 1:0. Već u četvrtoj minuti novi gol u mreži gostiju, sjajan korner s lijeve strane izveo je Filip Arežina, a glavom sa pet metara pogađa kapiten Aladin Isaković za povećanje vodstva i rezultat 2:0 na semaforu. Nastavili su se napadi ekipe koju je danas s klupe predvodio Adis Nurković pomoćni trener Zeničana, koji je predvodio ekipu s klupe zbog odsustva šefa struke Armina Duvnjaka radi edukacije, odnosno reprezentativnih obaveza u U-15 selekciji BiH. Nastavili su se napadi domaće ekipe i pravo je čudo kako domaći tim nije postigao još nekoliko golova u prvom dijelu. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu Čelika 2:0.

Drugo poluvrijeme domaćini otvaraju sjajnim slobodnjakom Filipa Arežine u 47.minuti koji sa više od 25 metara iz slobodnog udarca pogađa lijevu stativu gola gostiju iz Sarajeva. Nastavili su se napadi domaćeg tima, a gosti su pokušavali iz kontranapada da ugroze domaći gol. Nekoliko puta pokušao je Arežina, dok je Durmiš u 72. Minuti promašio cijeli gol, iako je bio sam na sedam metara od gola. Pokušavali su igosti u finišu utakmice ozbiljnije zaprijetiti domaćem golu, ali Durmo je bio siguran i sačuvao je svoju mrežu. Do kraja utakmice nije bilo promjena te je Čelik slavio pobjedu konačnim rezultatom 2:0.

Nakon današnje pobjede Čelika je ostao na vrhu tabele sa 48 bodova. Baton je nakon današnjeg poraza ostao na 17 osvojenih bodova na 12 mjestu. U narednom kolu Čelik će na gostovanje u Jelah kod Borca, dok će Baton dočekati ekipu Azota.

NK Čelik-FK Baton 2:0

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

NK Čelik: Durmo, Isaković, Vardo, Smajić, Sivac, Karalić, Arežina, Mehić, Međuseljac, Durmiš i Kolić. Trener: Adis Nurković.

FK Baton:Hadžić, Mešić, Rogo, Tahmaz, Pašić, Bajrić, Pintol, Kulovac, Lukovac, Omerbašić i Kojnhodžić. Trener: Memnun Suljagić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.