Važan dan za NK Čelik: Čelnici kluba saopštili vijest koju navijači čekaju već 18 godina

Mnogo problema su imali u proteklom periodu te se krenuli od najnižeg ranga

Važan dan za NK Čelik: Čelnici kluba saopštili vijest koju navijači čekaju već 18 godina

S. Mlaćo
Danas je važan dan za NK Čelik.

Nakon 18 godina zenički ponos nalazi se pred deblokadom računa. Olakšat će to rad kluba i sigurno mnog značiti u borbi za veći rang.

Čelik je trenutno lider Druge lige Centar i prema svemu sudeći igrat će doigravanje za Prvu ligu FBiH.

Grad Zenića će uplatiti iznos od 500.000 na račun NK Čelik, a s obzirom da se ovaj iznos posmatra kao kompenzacija za do sada dospjele obaveza, NK Čelik Zenica će nakon zaprimanja sredstava povući tužbe pred Općinskim sudom protiv Grada Zenica.

Tim povodom oglasili su se iz NK Čelik.

“Ova uplata je namijenjena isključivo za deblokadu glavnog klupskog računa, a ona će se, u dogovoru s Gradskom upravom, realizirati po okončanju pregovora rukovodstva NK Čelik s povjeriocima koji su postavili blokadu na račun kluba.

Oglasi

Preduslov je da se putem sporazuma o izmirenju obaveza, povjerioci odreknu određenog dijela potraživanja kako bi se, nakon realizacije uplate od strane Grada Zenica u iznosu od 500.000 KM odblokirao glavni račun NK Čelik Zenica nakon 18 godina!

Novim sporazumom je također ugovorena i podrška u iznosu od minimalno 150.000 KM na godišnjem nivou koje će u narednih 8 godina Grad Zenica biti dužan transferirati na račun NK Čelik Zenica.

U klubu smo itekako svjesni određenih ustupaka koje smo napravili pri ugovoranju ovoga sporazuma, međutim, vođeni idejom primarnog cilja – deblokade računa, uvjereni smo da smo donijeli najispravnije odluke za klub kojim rukovodimo.

Također, nadamo se i iskreno vjerujemo da će Gradska uprava ovoga puta uredno izvršavati preuzete obaveze i da će se konačno normalizirati narušeni odnosi između Grada Zenica i NK Čelik Zenica koji će, nadamo se, u budućnosti imati partnerski odnos kako bi Čelik ponovo zablistao na najvišoj sceni i iskoristio svoj puni potencijal!

Čelnici NK Čelik nedavno su obavili razgovore sa gradskim vlastima i čini se da je pronađeno najbolje rješenje. Zenički ponos će tako imati priliku da dodatno napreduje, a brojni navijači ovog kluba vjeruju da će svoj klub uskoro gledati u Premijer ligi naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

NK Čelik to po mnogo čemu i zaslužuje, ali svakako mora opravdati i na zelenom terenu.

Zeničani su zbog navedenih problema krenuli od najnižeg ranga, te je jasno da su uradili najbolji mogući potez.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Čeliku je mjesto u premijer ligi tacka
4 0
StarMoVe
Sudbina Čelika je nekako usko vezana sa sudbinom Veleža oba tima su dušmani pokušali ugasit i uništit samo sto je Velež ostao bez svega sem onog najvažnijeg, vatrenih navijača! MUSVDG!! Čeliku sve najbolje!!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije