Novi ispit za bordo momke sutra od 16 sati

Čemu se Varešanović posebno raduje sutra u Tuzli?

Samir Mlaćo
Nogometaši Sarajeva pravi ispit sutra imaju u Tuzli. Rival će biti FK Sarajevo, a Mirza Varešanović je najavio navedeni meč.

'Novi' Tušanj je spreman, a bodovi su itekako potrebni i domaćima koji vode grčevitu borbu za opstanak.

Vjeruje da će njegova ekipa odigrati kvalitetnu utakmicu, te ističe da se raduje što će njegov tim igrati u pravom sportskom ambijentu.

Drago mi je što ćemo napokon nastupiti na jednom dobrom terenu, vjerovatno pred punim tribinama. Napokon ćemo osjetiti pravi fudbalski ambijent, a pauzu smo iskoristili na najbolji način. Radili smo na popravljanju stvari koje nisu bile dobre u prethodnim utakmicama, dobro smo se spremili i imamo naše ambicije od kojih nećemo odustati. Naš cilj je pobjeda“, rekao je Varešanović.

Spomenuo je i domaće.

“Kvalitetna su ekipa, čvrsta i iskusna ekipa. Očekujem novu Slobodu sa novim trenerom. Biće oni problem svim ekipama“, dodao je Varešanović.

Sarajevo u ovaj meč ulazi sa šeste pozicije i 32 osvojena boda, dok je Sloboda osmoplasirana i ima na svom kontu 24 osvojena boda.

Tuzlaci su jučer najavili meč, a riječ je dobio novi šef struke Danijel Pranjić.

"Kratko ću samo objasniti ovih par dana otkad sam ovdje šta smo radili i kako smo se pripremali za Sarajevo. U biti više je to bila faza upoznavanja s igračima, analiza naše ekipe i tek onda protivnika. U većem dijelu smo to uspjeli uraditi i spremni ćemo dočekati Sarajevo i to je najbitnije", rekao je Pranjić i nastavio.

"Ta utakmica nam je od velike važnosti, od prve minute ćemo se postaviti napadački i tražiti bodove koji su nam jako bitni. Da li će biti lako? Vjerovatno ne jer je Sarajevo jako dobra ekipa, pokušat ćemo iskoristiti njihove mane i morat ćemo biti jako pametni. Volio bih da oni dođu otvorenog garda kao što ćemo mi biti od prve minute pa da se 'potučemo' na terenu i vidimo ko je u ovom trenutku bolji".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imali smo tu prijateljsku utakmicu gdje smo promijenili stil igre i u velikoj mjeri smo to uspjeli. Ima tu dosta posla i tek kroz neko određeno vrijeme igrači će pohvatati sve moje zamisli i filozofiju fudbala kojeg ja hoću da igramo. Gledajući taj meč bilo je više pozitivnih nego negativnih stvari".

Sutrašnji meč na Tušnju se igra od 16 sati, a treba istaći da su u velikom broju dolazak najavili i navijači FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.