Pao ogroman teret s leđa obojici

Kamera nije mogla u boljem trenutku snimiti Salihamidžića i Kahna, njihova reakcija je sve rekla!

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna sinoć su u velikom derbiju na svom terenu ubjedljivo savladali Borussiju Dortmund (4:2) i ponovo se vratili na vrh tabele, a Thomas Tuchel nije mogao ni zamisliti bolji debi. No, u centru pažnje bili su Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn koje je kamera uhvatila u zanimljivom trenutku.

Bavarci su tokom reprezentativne pauze šokirali sve promjenom trenera jer je Julian Nagelsmann neočekivano dobio otkaz, a umjesto njega na trenersku klubu sjeo je Thomas Tuchel koji je jučer zvanično debitovao.

Bayern je u derbiju 26. gola Bundeslige na Allianz Areni ugostio lidera Borussiju Dortmund i uspio je da slavi sa 4:2, te ponovo se vrati na prvo mjesto na tabeli u prvenstvu.

Tuchel nije mogao ni zamisliti bolji debi na klupi minhenskog kluba, a pitanje pobjednika u ovom meču bilo je riješeno već nakon 23 minute kada su domaći imali vodstvo od 3:0.

No, pored Tuchela sigurno da je najveći teret s leđa pao Hasanu Salihamidžiću i Oliveru Kahnu koji su bili glavni "krivci" za promjenu trenera pred najvažniji dio sezone, ali nakon jučerašnje pobjede itekako su mogli da odahnu.

Bayern je konačno pokazao dominantnu predstavu u domaćem prvenstvu i to protiv glavnog konkurenta za titulu prvaka, a koliko je to značilo Brazzi i Kahnu najbolje se vidjelo tokom direktnog prenosa.

Naime, kamere su uspjele da snime njihovu reakciju kada je Thomas Muller zabio svoj drugi gol na meču u 23. minuti za 3:0, a Salihamidžić je od sreće skočio i Kahnov zagrljaj.

Jasno je da je na njima dvojici bio nevjerovatan pritisak jer u slučaju poraza od Dortmunda sigurno da bi bili na meti žestokih kritika zbog promjene trenera, ali ovako su uspjeli da se spase i čini se da ipak nisu donijeli pogrešnu odluku.

Bayern je jučer poveo u 13. minuti nakon nevjerovatne greške golmana Kobela, a nakon toga u pet minuta Muller je zabio dva gola i povećao vodstvo na 3:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Početkom drugog poluvremena Coman je povisio na 4:0, no do kraja utakmice Dortmund je uspio da koliko-toliko ublaži poraz i izbjegne pravu blamažu u Minhenu.

Gosti su došli u finišu utakmice do 4:2, a golove su postigli Emre Can i Malen. Bayern je sada prvi na tabeli sa 55 bodova, dok je Dortmund na drugom mjestu sa dva boda manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.