Tuchel se svemu mogao nadati, ali ovakvom početku na debiju za Bayern ni u ludilu

Domaći vode 3:0

Tuchel se svemu mogao nadati, ali ovakvom početku na debiju za Bayern ni u ludilu

E. Škorić

Samo 13 minuta bilo je potrebno Bayernu da povede u velikom njemačkom derbiju protiv Borussije Dortmund. Ubrzo su došla još dva gola.

Derbi starih rivala igra se na prepunoj Allianz-Areni, a Bayern je rano poveo. Gol je postignut u 13. minuti, strijelac je Dayot Upamecano, ali na kakav način...

Golman Borussije Kobel je praktično promašio loptu i ona ga je prošla i završila u mreži, pa Bayern ni kriv ni dužan dolazi do prednosti.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1642205976957796355[/twitter]

Ubrzo nakon toga, korner za Bavarce, a Thomas Muller donosi 2:0 i sada već mnogo povoljnija situacija za aktuelnog prvaka.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1642207295034601478[/twitter]

Oglasi

Nastavljena je dominacija Tuchelove ekipe, stigli su i do trećeg gola. Za 3:0 zabio je Muller u 23. minuti.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1642208804174528512[/twitter]

Ovo je, podsjetimo, prva utakmica za Thomasa Tuchela na klupi Bayerna nakon što je nedavno imenovan za trenera umjesto otpuštenog Juliana Nagelsmanan i on sam sigurno se nije nadao ovakvom početku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je u derbi ušao s bodom manje od gostiju iz Dortmunda i neophodna mu je pobjeda za povratak na vrh, a stvari za Bavarce za sada dobro izgledaju.

No, nema apsolutno nikakve sumnje da će Borussia do kraja učiniti sve da ostane neporažena, a Bayern naravno želi još nekim golom dotući rivala s kojim se bori za titulu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Dje će ko sa Bajom
3 1
HAHAHHAHA BAYERNLIGA PRVI NA TABELI GUBI OD DRŽAVNOG PROJEKTA ZVANOG BAJERN 4-0 U 52-OJ MINUTU.TOLIKO O KONKURENCIJI HAHAHAHAHA
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi