Sloboda dočekuje Sarajevo

Spektakl na Tušnju uskoro počinje: Pranjić i Varešanović otkrili sastave!

Endin Čaušević

Sloboda i Sarajevo igraju danas veliki derbi na Tušnju u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a već su poznati i sastavi za ovaj okršaj.

Sigurno je da nas na Tušnju danas očekuje dosta uzbuđenja u duelu starih rivala, jer oba kluba su pod imperativom pobjede.

Slobodi je svaki bod zlata vrijedan u borbi za opstanak i sigurno je da će ekipa debitanta Danijela Pranjića krenuti veoma ofanzivno od prve minute kao što je hrvatski stručnjak i najavio na press konferenciji.

No, s druge strane sigurno je i da ekipa Sarajeva stiže u Tuzlu po tri boda jer više nemaju prava na kiks ukoliko žele da dođu do Evrope iduće sezone.

Zbog toga je jasno da nas na Tušnju očekuje pravi spektakl, a početak utakmice je u 16 sati.

Do početka meča ostalo je nešto manje od sat vremena, a Pranjić i Varešanović već su saopštili početne sastave.

Sloboda: Erić, Osmanković, Maksimović, Alić, Šubert, Beganović, Pervan, Vranješ, Kapetanović, Bekić, Vošnjak.

Sarajevo: Dizdarević, Jelić Balta, Mulalić, Čataković, Vrančić, Renan, Guliashvili, Šerbečić, Radović, Martinović, Ziljkić.

Sloboda se trenutno nalazi na osmoj poziciji sa 24 osvojena boda, dok je Sarajevo šesto sa osam bodova više u odnosu na tuzlanski klub.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija današnje utakmice će biti Antoni Bandić iz Gruda, dok su njegovi pomoćnici Davor Beljo (Mostar) i Goran Dujak (Odžak). Četvrti sudija će biti Josip Martinović iz Čapljine.

Također, ovi klubovi su se sastali već dva puta u ovoj sezoni. U prvom meču na Bilinom polju bilo je 1:1, dok je u drugom susretu ekipa Slobode u Banovićima slavila sa 2:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.