Iskusni 69-godišnji trener se jutros sasvim normalno pojavio u klubu i vodio je trening (Foto: EPA)

Bjelica glavni kandidat za trenera

Komedija u Dinamu: Klub jučer smijenio Čačića, on jutros vodio trening

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo je očigledno u popriličnom haosu, a dokaz tome je scena koja se dešavala na jutrošnjem treningu. Njega je vodio smijenjeni trener Ante Čačić (69).

Ante Čačić dobio je jučer otkaz nakon što je Dinamo ispao u polufinalu Kupa od ekipe Šibenika. Modri su ušli u ozbiljnu rezultatsku krizu i rukovodstvo kluba odlučilo je 69-godišnjem treneru uručiti otkaz.

Međutim, igrače je na jutrošnjem treningu dočekalo iznenađenje. Čačić je došao u klub i vodio je trening.

Također, prema pisanju Jutarnjeg lista, Čačić je održao i prigodni govor igračima i to bi prema određenim informacijama trebao biti njegov oproštaj od kluba jer je svjestan da je završio s klubom.

Dosta je imena koji se povezuju s klupom Dinama. Glavni kandidat je Nenad Bjelica, koji je ranije radio sjajan posao s hrvatskim prvakom, a tu su i druga poznata lica.

Među njima su Igor Bišćan, Zoran Zekić te Gonzalo Garcia. Odluka o treneru trebala bi biti donijeta danas.

Ante Čačić je na klupi Dinama proveo godinu dana, a ovo mu je bio drugi mandat na klupi ovog tima kojeg je vodio u sezoni 2011/2012.

U poprilično dugoj trenerskoj karijeri u kojoj je čak bio i selektor reprezentacije Hrvatske (2015-2017), a a pored brojnih hrvatskih klubova radio je u Libiji, Egiptu i Sloveniji.

Iskusni trener ostavio je Dinamo na prvom mjestu u prvenstvu Hrvatske. Modriimaju sedam bodova prednosti ispred Hajduka, ali još dosta ima do kraja sezone koja bi mogla biti veoma zanimljiva.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U Dinamu očigledno vlada poprilična konfuzija. Ko god da dođe morat će da se nosi s brojnim problemima i vidjet ćemo ko će se pojaviti na press konferenciji kao novi trener.

Klub će zvaničnu odluku saopštiti danas.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.