Dinamo nakon velike blamaže poslušao navijače i smijenio Čačića

Presudile mu loše partije u posljednje vrijeme

Dinamo nakon velike blamaže poslušao navijače i smijenio Čačića

Esmer Oštraković

Nekoliko sati nakon šokantnog poraza Dinama i eliminacije u polufinalu Kupa, Ante Čačić smijenjen je sa pozicije trenera ovog kluba.

Čačić se u Dinamo vratio krajem prošle sezone i bez problema je odveo ovaj klub do naslova prvaka, a uspio je izboriti i nastup u Ligi prvaka.

U prvom dijelu sezone stvorio je ogromnu prednost nad rivalima, ali 2023. godina je bila jako loša za Čačića i Dinamo.

Veliki pad u igri Dinama je doveo do toga da je Hajduk smanjio prednost u ligi, a zatim je Šibenik senzacionalno izbacio ekipu Dinama iz Kupa.

Nedavno je Čačić potpisao novi ugovor koji ga je vezao za Dinamo do kraja sljedeće sezone, a prema njemu je dobio i ovlasti sportskog direktora.

Po tom ugovoru Čačić sada ima pravo na 1.7 miliona eura otpremnine, ali narvno Dinamo i njihov sada već bivši trener se mogu dogovoriti da ta optremnina bude i manja.

Oglasi

Ovo je za Čačića bio drugi mandat na klupi Dinama, a prvi put je klub vodio od kraja 2011. godine, pa sve do kraja 2022. godine.

Osim Dinama radio je kao selektor Hrvatske, a vodio je Inter iz Zaprešića, Lokomotivu, Radnik iz Sesveta, Maribor, Slaven i egipatski Pyramids.

Trenutno Dinamo ima sedam bodova prednosti ispred Hajduka, a sada ga očekuje nešto lakši raspored u ligi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Prvo ih očekuje okršaj sa Lokomotivom, a zatim igraju kod kuće sa Slavenom, zatim protiv Istre u Puli, te na Maksimiru sa Varaždinom.

Nakon toga slijedi derbi sa Hajdukom na Poljudu, ali ta utakmica će naravno proći bez Čačića i sa nekim novim trenerom na klupi.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Čačiću jebbo te Čačin Čača
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti