Propušta derbi

Štilić Semir u svlačionicu Željezničara unio dodatni nemir

Edmir Škorić

FK Željezničar je poražen na Grbavivi od Tuzle City sa 1:0 i tako je nastavio negativnu seriju od tri poraza.

Poslije Leotara i Veleža, sa 1:0 slavio je protiv Željezničara i premijerligaš iz Tuzle, koji je na krilima golmana Nevresa Fejzića prebrodio gostovnje u Dolini ćupova.

Fejzić je odbranio sve što je išlo ka njegovom golu, te je jedan od junaka gostujuće pobjede, dok igračima i stručnom štabu Željezničara ostaje da razmišljaju o tome šta i kako dalje.

A neće biti nimalo lako. Trenutno su Plavi bez glavnog trenera jer je Edis Mulalić razriješen dužnosti, a važni mečevi pristižu i sljedeći dolazi već za nekoliko dana.

Radi se o revanšu polufinala Kupa protiv Veleža koji se igra na Grbavici i Željezničar bi mogao ostati uskraćen za nastavak borbe za trofej ako se ništa značajno ne promijeni.

Već narednog vikenda slijedi derbi u Mostaru sa ekipom Zrinjskog. S obzirom na trenutnu formu, ali i objektivan kvalitet momčadi, trebat će Sarajlijama pravo čudo da ostanu neporaženi na gostovanju kod najbolje ekipe u državi.

Biće to zaista najteži mogući ispit Plavima, a problem dolazi i sa činjenicom da neće biti Semira Štilića.

Iskusni veznjak je dobio žuti karton u 93. minuti u meču sa Tuzlom i zbog toga će propustiti ogled sa Zrinjskim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kup je prilika i za trofej i za izlaz u Evropu, ali to se sada čini jako teškim za Željezničar, a situacija se i na premijerligaškoj tabeli značajno mijenja.

Plavi se nalaze tek na petom mjestu sa 39 bodova, ispred su Velež i Široki s 40, s tim da tim sa Pecare ima meč manje. Na prve dvije pozicije za sada sigurni Zrinjski sa 60 i Borac sa 43 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.