Bošnjaković: Da sam izgubio večeras ne bih imao obraza ostati na klupi; Alihodžić: Mora ovo bolje

Press konferencija nakon meča na Grbavici

Bošnjaković: Da sam izgubio večeras ne bih imao obraza ostati na klupi; Alihodžić: Mora ovo bolje

H. Zilić

U 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar je na Grbavici dočekao ekipu FK Tuzla City. Nakon dosta borbe i zanimljivog fudbaal konačan rezultat je glasio 1:0 za goste.

Gol odluke sredinom prvog poluvremena postigao je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Harun Karić.

Po završetku susreta u Plavom salonu stadiona Grbavica održana je press konferecnija gdje su se prisutnim medijima obratili treneri oba tima, Milenko Bošnjaković trener gostiju i strateg domaćeg tima Haris Alihoddžić koji je u večerašnjoj utakmici obavljao funkciju prvog trenera tima sa Grbavice nakon odlaska Edisa Mulalića.

Prvi je riječ imao Milenko Bošnjaković.

"Nema vremena da se slavi ova pobjeda, čeka nas teška utakmica protiv Veleža, naša borba za opstanak se nastavlja. Prezadovoljan sam večeršanjim rezultatom. Momci već mjesec dana igraju dobro i moralo nam se negdje vratiti", rekao je Bošnjaković i nastavio:

"Mi smo znali gdje je Željo opasan, koga treba markirati. Gurali smo iz minute u minut i na kraju uspjeli. Žečžlji želim mnogo sreće u budućnosti. Mi idemo dalje, već sutra kreće operacija Velež"

Oglasi

"Ne želim ulaziti u prošle utakmice prije mog perioda. Bilo je tu ekipa koje su bile prejake za nas. Imali smo i niz teških utakmica. Dobili smo pojačanja, radimo s tim što imamo i zaslužujemo da igramo Premijer ligu BiH. Za dublje analize razgovarat ćemo sa Upravom. Ja odgovaram za dio koji sam tu. Da sam večeras izgubio ne bih imao obraza više sjediti na klupi. Odmah bih razgovarao sa predsjednikom."

Medijima se obratio i Haris Alihodžić.

"Čestitam gostima na pobjedi. Od početka smo bili bolji protivnik, igrali smo kvalitetno, nedostajala nam je završnica. Ako kažemo da je golman Fejzić igrač utakmice, onda znamo kako je Tuzla City odigrala utakmica. Hvala našim navijačima i nadam se da će biti bolje u narednim utakmicama, mora biti bolje", rekao je Alihodžić i dodao:

"Mi smo prije pauze imali dobar niz. U Pauzi smo istali bez par igrača, tako da nismo mogli da odradimo pripreme kompletni. Svi ste vidjeli utakmicu u Trebinju i to je bio najbolji odraz te pauze, gdje smo odigrali užasno."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju je Alihodžić dodao.

"Stvorili smo prilike nismo zabili, ostali smo bez velika tri boda, ali idemo dalje. Pokušali smo osvježiti igrače, ne možemo nikome prigovoriti."

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Odlicni treneri. Znaju li voziti kamione
1 0
user1659354598
Kako si ti glup Harise ,tebe treba otjerati da se nikada ne vratis,imas igraca vise i samo nabijas u sesnesterac a tamo sam Kroic ,umjesto da kazes i Cocalicu da krene naprijed i da se ne vraca pa da i njega imas u sesnestercu,tebi na centru stoje Drina,Coca,Seha i uopste se ne vidi na terenu da imamo igraca vise,idi konju jedan glupi iz kluba vise da te ne gledamo odvratni uhljupe
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi