Džanan Musa je zadužio Breogan u čijem dresu je bilježio zaista nestvarne partije i uzeo je MVP nagradu (Foto: Screenshot)

Zahvalio se svima

Džanan Musa i scene o kojima priča čitav svijet - Ovako nešto neće doživjeti ni u svojoj državi

Midhat Šljivak

Džanan Musa je s Real Madridom jučer gostovao u Lugu kod ekipe Breogana. Bio je to povratak bh. košarkaša u tim koji ga je vratio u vrh evropske košarke i emocije s obje strane su bile nevjerovatne i Musa je dočekao kao istinski kralj.

Džanan Musa se nakon godinu dana vratio u Lugo. Fenomenalni bh. košarkaš stigao je s Real Madridom na meč protiv bivšeg kluba i očekivano, doživio je velike ovacije.

Musa i Breogan ostali su u velikoj ljubavi. Džanan je karijeru koja je bila u velikom padu podigao u ovom klubu, postao je najkorisniji igrač ACB lige, a fenomenalne partije mu u Lugu i Breoganu nikad neće zaboraviti.

Jasno je to bilo sinoć pred utakmicu. Džanan je dobio prigodan poklon od rukovodstva Breogana, a zatim je publika napravila spektakl samo za bh. košarkaša.

"MVP, MVP", čulo se s tribina dvorane, a dresovi reprezentacije BiH, Breogana i Real Madrida s prezimenom Musa podignuti su visoko u zrak.

Džanan je naravno ostao bez riječi. Zahvalio se svim navijačima koji su ga podržavali i koji su mu priredili nezaboravnu noć.

"Ne znam odakle da počnem. Hvala vam za sve što ste mi pružili, za svu ljubav, podršku i mnogo toga drugog. Volim vas", poruka je Džanana Muse na sve što je doživio.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je igre iz Breogana prenio i u dres Real Madrida, te igra zaista fenomenalnu sezonu u kraljevskom klubu.

Musa prosječno na parketu provodi 20 minuta i ubacuje 14.3 poena po meču uz odlične procente šuta od 55 posto za dva i 50.5 posto za tri poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ovom učinku bh. košarkaš dodaje 2.7 skokova i 2.1 asistenciju po meču i ove sezone u ACB ligi mu je valorizacija 15.4.

Džanan Musa se potpuno vratio u košarkaši život i zaista je fenomenalno vidjeti koliko ga ljudi u Španiji poštuju i vole.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.