Džanan Musa će cijeli život pamtiti ono što su mu večeras priredili navijači bivšeg kluba
Igrajući za Breogan Džanan Musa je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača ACB lige i uslijedio je transfer u Real Madrid (Foto: Screenshot)

Fenomenalne scene

Džanan Musa će cijeli život pamtiti ono što su mu večeras priredili navijači bivšeg kluba

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida doživjeli su večeras težak poraz u 26. kolu ACB lige i to na gostovanju kod ekipe Breogana rezultatom 96:72. Džanan Musa je protiv svog nekadašnjeg tima odigrao dobru partiju, a pred početak su se dešavale scene kojih će bh. košarkaš zauvijek sjećati. 

Breogan je napravio veliko iznenađenje i savladao je na svom parketu Real Madrid kojeg je predvodio Džanan Musa.

Domaći sastav je dominirao već od samog otvaranja. Samo uvodne minute bile su izjednačene igrom, a Breogan je u ostatku meča bio bolji rival.

Već nakon prve dionice Breogan je imao devet poena prednosti (21:12), da bi početkom druge četvrtine razlika u nekoliko navrata išla i na 13 poena prednosti.

Real se uspio vratiti u utakmicu. Došli su samo na minus tri, ali snage za neki veliki preokret nije bilo i Breogan je na odmor otišao s pet poena prednosti, 39:34.

Na otvaranju drugog poluvremena Real dolazi i na minus jedan, ali zatim Kraljevi potpuno staju i serijom od 12:0 domaći tim ponovo podiže prednost na dvocifrenu razliku.

Oglasi

Iz napada u napad se razlika povećavala, a u posljednju dionici se ušlo s 19 poena prednosti u korist Breogana, 70:51.

Nije Realu bilo povratka u ovom meču. Domaći sastav ih je potpuno pregazio i na kraju je bilo 24 poena razlike.

Međutim, iako će po rezultati ovaj meč što prije zaboraviti, bh. košarkaš Džanan Musa je večeras doživio scene koje će zauvijek pamtiti.

Kompletna dvorana mu je pred meč skandirala. Proveo je Džanan samo jednu sezonu u timu iz Luga, ali je kupio navijače za sva vremena i s tribina se čulo MVP, MVP.

"Ovo nikad u životu nisam vidio. Spektakularno", poručio je jedan od komentatora ovog meča.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Musa im naravno nije ostao dužan. Visoko je podigao ruke u zrak zahvaljujući im za sve što su mu priredili večeras.

Džanan je meč završio kao najefikasniji igrač Real Madrida s 14 poena, Hollatz je vodio Breogan s 21 poenom, a Bamforth i Nakić su dodali po 17.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zax
Musa je pod broj jedan strasan decko,ima odlicnog menadzera a i talenat je neupitan.Sluso sam jedan podcast sa njim i on je sto je najvaznije decko na zemlji a sto je me najvise odusevilo veoma je pametan i ljepo odgojen.Zelim mu sve najbolje u zivotu.Inace kosarkasi su u odbosu na nogometase prica za sebe u pozitivnom smislu
3 0
Mostarac94
E ovo treba zasluzit, svaka cast Musa !
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi