Nikako da to prežali

Ne može oprostiti ono što su mu je Barca uradila: "S tim čovjekom ne bih mogao otići ni na kafu"

Endin Čaušević

Ronald Koeman je prije nekoliko mjeseci izjavio da je Barcelona za njega završena priča i da više neće pričati o bolnom otkazu kojeg je dobio, ali čini se da baš nije bio iskren jer je u novom intervjuu ponovo "otvorio stare rane".

Koeman se početkom godine vratio trenerskom poslu jer je ponovo izabran za selektora Nizozemske. Tu funkciju je obnašao prije odlaska u Barcelonu koja mu je čini se "rak rana" u trenerskoj karijeri.

Iskusni stručnjak na klupi katalonskog kluba bio je nešto više od godinu dana, a otkaz je dobio krajem oktobra 2021. godine nakon serije loših rezultata.

Tada mu je otkaz uručio Joan Laporta koji je prije toga stigao na mjesto predsjednika, a ta odluka Koemanu nije najbolje sjela. Bio je vidno ljut i razočaran zbog takvog poteza uprave i čini se da im to nije još uvijek oprostio.

Koeman je protekle godine često kritikovao Barcelonu i Laportu, a prije nekoliko mjeseci izjavio je da to više neće raditi i da je ta priča za njega završena.

Međutim, jasno je da nizozemski stručnjak ne može tek tako preći preko toga iako je prošla godina i po od otkaza. Koeman je ponovo pričao o katalonskom klubu, a poručio je da s Laportom više nikada ne bi mogao popiti ni kafu.

"Ne bih mogao otići na kafu s Joanom Laportom. Neke stvari su ostale u prošlosti i moramo gledati u budućnost. Povrijeđen sam zbog onog što mi je uradio, ali moramo ići dalje. Ja sam otišao svojim putem, Barcelona svojim s Xavijem", rekao je Koeman i nastavio.

"Ne želim pričati o načinu na koji sam napustio klub. Rekao sam što sam imao reći. Imam dojam da je Xavi idealan trener za Barcelonu, ekipa je s njim napredovala i dodatno se pojačala. Barca je njegov dom, a ako uspije osvojiti ligašku titulu, sasvim je logično da mu se produži ugovor".

Također, dotaknuo se i Lionela Messija i poručio da bi volio da se on vrati u klub i da je neoprostivo što su ga uopšte pustili da napusti Camp Nou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Leo Messi se mora vratiti u Barcu. Prava je šteta što je uopšte morao ići iz kluba. On je najbolji fudbaler svijeta i bilo nam je jako teško kad je otišao. Nije mi ugodno gledati Lea u dresu drugog kluba. Uprava ga nije smjela pustiti i to je neoprostivo što su napravili".

Koeman je s Barcelonom uspio da osvoji Kup kralja 2021. godine, ali nakon lošeg početka prošle sezone Laporta mu je dao otkaz nakon poraza u gostima od Rayo Vallecana. Navodno, to je uradio u avionu dok se ekipa vraćala iz Madrida u Barcelonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.