Nevjerovatno: Lewandowski ujutro nije mogao hodati, uvečer odigrao 90 minuta
Robert Lewandowski je imao određenih problema s formom i nije uspio da održi prosjek od gola po utakmici (Foto. EPA)

Poljak ima problema

Nevjerovatno: Lewandowski ujutro nije mogao hodati, uvečer odigrao 90 minuta

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski u posljednje vrijeme pruža nešto skromnije partije u dresu Barcelone. Česte su utakmice u kojima ne postiže pogotke, a tako je bilo i u jučerašnjoj utakmici protiv Girone. Međutim, pravo je čudo kako je Poljak uopšte odigrao kompletan meč jer u jutarnjim satima nije mogao ni hodati.

Robert Lewandowski u posljednje vrijeme ima određenih problema s realizacijom. Golovi su bili stali u određenom periodu, a sinoć protiv Girone ponovo se nije proslavio.

Mreže su u ovom meču ostale netaknute. Lewa i ekipa su promašili dosta toga, no pitanje je kako je poljski napadač uopšte igrao jer se na dan meča probudio s užasnim bolovima.

On je u El Clasicu koji se igrao prošle srijede zadobio jedan žestok udarac u leđa od strane Realovog Edera Militaa. Posljedice je osjećao i jučer.

Malo je trenirao tokom sedmice, a jučer se probudio s užasnim bolovima. Nije mogao čak ni hodati, ali ga to nije zaustavilo da se nađe na terenu.

"Jučer sam se probudio i nisam mogao hodati. Javio sam se ljekarima, malo sam radio s njima i bilo je bolje. Sve je to dio fudbala, nisam od onih koji neće igrati zbog malo boli", rekao je Lewandowski.

Oglasi

Ove sezone Lewa je postigao 27 pogodaka u 36 nastupa. Naredne sezone bi mu posao mogao biti još lakši jer, po svemu sudeći, u klub se vraća Lionel Messi. To će značiti još mnoštvo zicera za Lewu.

Lewandowski je spreman na saradnju s Messijem. Nada se da će do nje doći.

"Leo Messi pripada Barceloni. Ne znam šta će se desiti, ali nadam se da ću igrati s njim naredne sezone", rekao je napadač katalonskog velikana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Robert Lewandowski je proteklog ljeta stigao u Barcelonu iz minhenskog Bayerna gdje je proveo prethodnih osam godina.

Imao je Poljak želju za novim izazovima. Dobio ih je u Barcu s kojom juriša po titulu prvaka Španije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi