FK Željezničar sada je klub kojem je Nemanja Bilbija u karijeri postigao najviše golova, čak 14. Slijede Sarajevo i Sloboda kojima je postigao po 13 za sada.

Lični rekord za vodećeg strijelca Premijer lige BiH

Željezničar ne zna šta ga je snašlo u Čitluku, Bilbija postavio novi rekord!

Eldar Ganibegović

Danas je počelo 26. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine i to derbijem od 15 sati u kojem se sastaju Zrinjski i Željezničar. Plemići vode nakon prvih 45 minuta, a Nemanja Bilbija postavio je novi rekord. 

U Čitluku se danas u okviru 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sastaju Zrinjski i Željezničar, a mostarski tim nakon prvih 45 minuta ima prednost od 2:0.

Oba pogotka postigao je Nemanja Bilbija, sjajni napadač Zrinjskog. Mrežu gostiju iz Sarajeva načeo je u 12. minuti nakon školske akcije i asistencije Ćorluke, kada je pogodio iz peterca.

Drugi gol stiže petnaest minuta kasnije. Kiš je centrirao iz slobodnog udarca, gosti zaboravljaju Bilbiju koji pogađa za 2:0 i do kraja će biti jako teško gostima da stignu makar i do boda.

S ova dva gola Nemanja Bilbija postavio je i lični rekord. Naime, sada je Željezničar klub kojem je reprezentativac Bosne i Hercegovine zabio najviše golova, ukupno 14.

Naredna najveća žrtva na Bilbijinoj listi je njegov bivši klub, Sarajevo. Postigao je protiv bordo tima 13 pogotaka, a isto toliko i protiv Slobode. 

Dvocifren broj pogodaka ima još protiv Čelika (10), po devet je postigao Širokom Brijegu i Radniku iz Bijeljine, po osam Veležu, Borcu i Tuzla Cityju, a zanimljivo da je i protiv Zrinjskog često bio strijelac - Plemićima je zabio sedam puta, koliko i Posušju. 

Zanimljiv je podatak i da je Bilbija postizao golove protiv svih aktuelnih članova Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bilbija je sada s 20 pogodaka uvjerljivo prvi na listi strijelaca Premijer lige Bosne i Hercegovine ove sezone. Ramić iz Igmana je drugi s 13, dok Vukoja iz Širokog Brijega ima deset.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Do kraja utakmice Bilbija svakako ima priliku da popravi i svoj učinak protiv Željezničara, ali i u Premijer ligi, te ostaje da ispratimo i drugih 45 minuta da vidimo šta će se dešavati.

Inače, Bilbija je sada na 143 pogotka u Premijer ligi BiH u 257 nastupa, te je i tu apsolutni rekorder. Dodajmo i to da je upisao 51 asistenciju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.