Željezničar u Čitluk došao s namjerom da prekine dominaciju Plemića, a kako je počelo...

Bilbija opet strijelac

Željezničar u Čitluk došao s namjerom da prekine dominaciju Plemića, a kako je počelo...

Edmir Škorić

U prvom meču 26. kola, ujedno i derbiju, sastaju se Zrinjski i Željezničar.

Aktuelni prvak BiH juriša prema novoj tituli i samo je pitanje trenutka kada će i zvanično biti proglašen novim/starim prvakom države.

Iako je Željezničar došao u Čitluk sa namjerom da ostane neporažen, da prekine dominaciju Plemića i iznenadi, te ostvari bitnu pobjedu u borbi za Evropu, loše mu se piše.

Samo 12 minuta trajala je neizvjesnost i početni rezulat na semaforu, a onda Bilbija koristi konfuziju u odbrani gostiju iz Sarajeva i sa tri metra šalje loptu u prazan gol.

Praktično ni iz čega Plemići dolaze do gola, odnosno prvi strijelac lige i reprezentativac BiH, a u nastavku će Željezničar pokušati da dođe makar do boda.

S obzirom na to u kakvoj je formi HŠK Zrinjski, gostima će trebati zaista mnogo uloženog truda da ovaj meč dobiju ili da osvoje makar bod, što bi se moglo nakon svega smatrati i velikim uspejhom.

Oglasi

Dodajmo da na klupi Plavih debituje novi trener Nermin Bašić, koji je tek stigao, a naslijedio je Edisa Mulalića i pokušava za kratko vrijeme da napravi promjene u timu Željezničara.

Inače, ove timove u srijedu čekaju revanš dueli polufinala Kupa. Zrinjski je na pragu finala jer je s 3:0 dobio Tuzlu u prvom duelu, dok Željezničar na Grbavici ima jako težak zadatak pošto ima gol zaostatka iz duela protiv Veleža koji je u Mostaru bio bolji sa 1:0.

Sastavi Zrinjski - Željezničar:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Zlomislić, Kiš, Sabljić, Jakovljević, Sučić, Memija, Bilbija.

Željezničar: Bender, Šehić, Kosorić, Cocalić, Jašarević, Mekić, Hodžić, Drljo, Beća, Santos, Krpić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
yebo je nanu, tko se protiv zrinjskog vadio ...
3 1
Bobinho1921
Nije ni Svinjski bolji koliko smo mi slabi,Bender je uz Cocalica kriv za oba gola
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije