Žestok je bio sukob

Kamere su odmah uočile modrice na Saneovom licu - Mane ga je očigledno dobro udario

Edmir Škorić

U toku je susret 28. kola njemačke Bundeslige u kojem se sastaju Bayern i Hoffenheim i domaćin već vodi sa 1:0, pošto je Benjamin Pavard zabio u 17. minuti.

Bavarci su ovaj meč dočekali u jednoj lošoj atmosferi, a sve zbog incidenta koji se dogodio nakon utakmice Lige prvaka sa Manchester Cityjem na Etihadu.

Nakon 3:0 poraza Bayerna u prvom duelu četvrtfinala, Leroy Sane je dobio udarac od Sadija Manea. Senegalac se kasnije izvinio, ali nije prošao nekažnjeno. Suspendovan je za današnji meč s Hoffenheimom, a uz to mora da plati 500.000 eura.

Mane je u svlačionici uradio glupost, svjestan je toga i sam, a čak se razamtralo o prekidu ugovora zbog ovog nasilničkog ponašanja bivše zvijezde Liverpoola.

Što se Sanea tiče, on se danas našao u startnih 11 Bavaraca koje je odabrao Thomas Tuchel, a osim njega na terenu su Sommer, Cancelo, De Ligt, Upamecano, Goretzka, Kimmich, Muller i Coman.

Nije poznato za sada da li je Mane na stadionu ili iz svog doma prati duel sa Hoffenheimom u kojem Bayernu treba pobjeda da zadrži prednost na tabeli ispred Borussije Dortmund.

A prije utakmice, fotografi i kamermani naravno zumirali su Saneovo lice i tamo uočili modrice na usni njemačkog reprezentativca kao posljedica napada od strane Manea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interesantno da se nakon svega Sane obratio klupskim čelnicima sa molbom da ne kazne Senegalca. Ubrzo su njih dvojica pružili ruke pomirenja, a stvari su se sada smirile i u klubu se gleda isključivo na nadolazeće utakmice da se osvoji Bundesliga.

Ostaje naravno i taj revanš na Allianz Areni sa Cityjem. Situacija jeste teška, ali Bayern nije niti će ikada u neki meč ući sa bijelom zastavom i unaprijed čestitati rivalu na prolasku ili pobjedi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.