Promocija u Premiership sve izglednija

Četiri kluba u igri: Ko će platiti 20 miliona funti za Ahmedhodžića?

Admin Čaušević

Anel Ahmedhodžić se vratio u startnu postavu Sheffield Uniteda i Oštrice su odmah sačuvale svoju mrežu velikoj pobjedi nad Bristol Cityjem te su sada korak bliže Premiershipu.

Ahmedhodžić iza sebe ima fantastičnu sezonu i vrlo je izvjesno da će bh. reprezentativac u novoj takmičarskoj godini nastupati u Premierhipu, postavlja se pitanje u dresu kojeg kluba.

Za 24-godišnjaka je do sada pokazala interes nekoliko klubova, a računica Sheffield Uniteda je poprilično jasna. Plasmanom u Premiership prodajna cijena će se udvostručiti.

Izvori bliski dešavanjima u Sheffield Unitedu tvrd da će ovaj klub za igrački karton bh. reprezentativca u slučaju promocije tražiti 20 miliona funti, a u slučaju ostanka u Championshipu 10 miliona funti.

Cilj Oštrica je svakako da zadrže Ahmedhodžića u svom timu, ali je pitanje da li će uspjeti da odbiju bogate ponude koje su vrlo izvjesne.

Bh. repezentativca na radaru drže dva kluba iz gornjeg dijela Premiershipa (Newcastle United i Aston Villa), te dva koja su trenutno u donjem dijelu tabele (Wolverhampton i Leicester City).

S obzirom na ugovor do 2026. godini Oštrice su u sigurnoj poziciji i ne moraju žuriti sa prodajom bivšeg fudbalera Malmea i Bordeuxa.

Ahmedhodžić je prošlog ljeta plaćen 3 miliona funti, pa će engleski klub sigurno njegovom prodajom zaraditi odličan novac.

Sredinom marta Sheffield Unitedu je prijetilo oduzimanje 12 bodova zbog finansijskih problema i kašnjenja u isplati plata, međutim do crnog scenarija nije došlo.

Ipak, s obzirom na dugovanja Oštrice bi se mogle naći u sitauciji da moraju prodavati svoje najbolje igrače. Ipak, kako sada stvari stoje to se neće desiti.

Četiri kola prije kraja Sheffield United je drugi na tabeli sa osam bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Luton i u komfornoj je situaciji da može direktno do Premiershipa.

U slučaju plasmanu elitu ovaj klub bi riješio sve finansijske probleme jer promociju najjaču fudbalsku ligu svijeta automatski donosi zaradu veću od 150 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.