Anel nije igrao jer čeka najljepši momenat u životu, a saigrači su ga znali obradovati
Sheffield United danas je ostvario novu pobjedu i primakao se plasmanu u Premiership. Anel Ahmedhožić nije igrao jer očekuje rođenje djeteta.

Nova pobjeda Sheffielda i još jedan korak ka eliti

Anel nije igrao jer čeka najljepši momenat u životu, a saigrači su ga znali obradovati

E. Ganibegović

Ni povreda ni suspenzija - Anela Ahmedhodžića danas nije bilo u konkurenciji Sheffield Uniteda zbog mnogo ljepšeg razloga, a njegovi saigrači znali su da ga obraduju i ostvarili su novu pobjedu koja ih je primakla konačnom cilju, a to je plasman u Premier ligu Engleske.

U okviru 42. kola engleskog Championshipa na Bramall Lane su danas efikasan meč odigrali Shefield United i Cardiff, a domaći tim ostvario je pobjedu od 4:1.

Poveli su gosti u 19. minuti. Dosuđen je penal koji je realizirao Kaba. Nakon samo pet minuta 1:1 na semaforu. Pogodio je McAtee i to je bilo to što se tiče prvih 45 minuta.

Nije trebalo domaćinima dugo u nastavku da postignu drugi pogodak i potpuno okrenu rezultat u svoju korist. Robinson je pogodio u 54. minuti.

Sve je bilo gotovo u 80. kada je pogodio Ndiaye, da bi tačku na i i konačnih 4:1 u 85. minuti postavio rezervista Clark.

Ovom pobjedom Sheffield se učvrstio na drugom mjestu koje vodi u Premiership. Ovaj tim sada ima 79 bodova, po osam više od Lutona i Middlesbrougha, s tim da Middlesbrough ima i utakmicu više.

Oglasi

U narednom kolu, već za tri dana, Sheffield će ponovo biti domaćin, a protivnik će biti ekipa Bristol Cityja. Nakon toga idu na Wembley gdje će igrati polufinale FA Cupa protiv Manchester Cityja 22. aprila.

Danas u konkurenciji Sheffielda nije bilo našeg Anela Ahmedhodžića. Na njegovu i našu sreću, ne radi se o ničemu lošem, naprotiv - njegova supruga Marijana će se uskoro poroditi i zbog toga je bh. reprezentativac danas bio odsutan.

Podsjetimo, Ahmedhodžić je u Sheffield stigao ljetos i jedan je od ključnih igrača ovog tima. Ove sezone je upisao 36 nastupa, te postigao pet pogodaka uz dvije asistencije. 

Osim što je na odličnom putu da se plasira u Premiership, Ahmedhodžić je sa Sheffieldom i dva koraka do trofeja FA Cupa što bi bio zaista veliki podvig i uspjeh.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Championship, 42. kolo:

Sheffield United - Cardiff City 4:1 (McAtee 24', Robinson 54', Ndiaye 80', Clark 85'; Kaba 19' (P))

Top Komentari

Sioux1921
Neznam Sta je sa ovim zenama danas i pumpanja usana
1 0
Mowzilla
Nek je s hajrom, ali ruku na srce Anćo, da si Bascarsijom prosetao ljepsu bi domacicu nasao...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi