Ahmedhodžić odigrao fenomenalnu utakmicu, a Sheffield se ne može prestati hvaliti njegovim igrama

Izabran u tim kola

Ahmedhodžić odigrao fenomenalnu utakmicu, a Sheffield se ne može prestati hvaliti njegovim igrama

E. Oštraković

Ekipa Sheffielda sinoć je ostvarila pobjedu na domaćem terenu protiv Wigana od 1:0, a jedan od najboljih na terenu bio je Anel Ahmedhodžić.

Kakvu partiju je odigrao štoper reprezentacije Bosne i Hercegovine najbolje govori činjenica da je izabran u najbolji tim 40. kola engleskog Championshipa.

Ahmedhodžić je ponovo odigrao maestralnu utakmic za Sheffield United koji se nalazi samo nekoliko koraka udaljen od Premiershipa.

U pobjedi protiv Wigana Ahmedhodžić je naravno odigrao svih 90 minuta, te je bio jedan od najboljih fudbalera na terenu.

Osim što je sjajno igrao u odbrani, nerijetko se Ahmedhodžić priključivao napadu i uspio je pripremiti nekoliko prilika svojim napadačima.

Nažalost po njega nije upisao asistenciju jer njegovi saigrači koji igraju u napadu nisu bili baš pretjerano raspoloženi.

Oglasi

[twitter]https://publish.twitter.com/?url=https://twitter.com/The_Bladesman/status/1644662616470564866[/twitter]

Čak četiri prilike je Ahmedhodžić kreirao svojim saigračima, te je imao 100 posto uspješnost dobijenih startova i driblinga.

Sve to donijelo mu je izbor u tim kola, što je naravno za svaku pohvalu i trebamo biti sretni jer imamo ovako dobrog igrača pred kojim je velika karijera.

Sheffield bukvalno samo čeka trenutak plasmana u Premiership. Trenutno imaju osam bodova prednosti u odnosu na ostale konkurente.

Ekipa Burnleya, koju predvodi s klupe Vincent Kompany, već je izborila plasman u Premier ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi