Juventus se posvetio odbrani svog gola u Lisabonu i uspješno se odbranio za polufinale Evropske lige (Foto: EPA)

Remi u Lisabonu za prolaz dalje

Juventus prošao dalje na Allegrijev način

Midhat Šljivak

Torinski Juventus plasirao se u polufinale Evropske lige. Bianconeri su večeras remizirali u Lisabonu protiv Sportinga (1:1), te zahvaljući pobjedi iz prve utakmice idu u polufinale na duel sa španskom Sevillom.

Juventus je preživio pakao Jose Alvalade stadiona u Lisabonu. Torinski tim je ostao neporažen (1:1) i zahvaljujući minimalnoj pobjedi iz prvog meča odlazi u polufinale.

Gosti dobro ulaze u meč i u devetoj minuti stižu do vodstva. Adrien Rabiot se dobro snalazi u kaznenom prostoru nakon ubačaja iz ugla i postiže pogodak za prednost Bianconera od 1:0.

Sporting naravno potom kreće ofanzivno prema golu Stare dame i već u 20. minuti dolaze do izjednačenje. Rabiot je skrivio penal, a Marcus Edwards pogađa za 1:1.

Do kraja prvog dijela još jedna velika šansa za domaće. Ousmane Diomande nakon kornera šutira glavom tik pored stative gola Juventusa.

Rezultatom 1:1 se odlazi na odmor, a u nastavku je Massimiliano Allegri zatvorio sve prilaze svom golu.

Nije Sporting mogao ništa napraviti u fazi napada. Jalovi su bili napadi domaćeg tima, dok je Juve s druge strane mislio samo o odbrani svog gola.

Tek u 88. minuti domaći stvaraju veliku šansu. Sebastian Coates s pet metara prebacuje čitav gol i koštao je svoju ekipu. Isti igrač je i u 90. minuti promašio zicer.

Na kraju se susret okončao bez pobjednika. 1:1 na kraju nije bilo dovoljno Sportingu koji je zaustavljen u četvrtfinalu, a u polufinalu će igrati najveći italijanski tim.

Juventus će u polufinalu igrati protiv Seville, dok drugi polufinali par čine Bayer Leverkusen i bolji iz duela Roma - Feyenoord.

Prve utakmice se igraju 11. maja, a revanši su na rasporedu 18. maja.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga, četvrtfinale:

Sporting - Juventus 1:1 (1:2 - ukupno)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.