Juventus dobio veliku bitku!
Italijanski mediji javljaju da će torinskom velikanu Juventusu biti vraćeni bodovi koji su mu oduzeti (Foto: EPA)

Sutra zvanična odluka o vraćanju bodova

Juventus dobio veliku bitku!

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Italije vratit će Juventusu 15 bodova koji su im oduzeti nakon što je u istrazi 'Prizma' utvrđeno da je u klubu bilo finansijskih malverzacija i tajnih plaćanja igrača. Juventus se žalio na odluku, žalba je usvojena i Staroj dami se, prema informacijama iz Italije, vraćaju oduzeti bodovi.

Fudbalski savez Italije vratit će torinskom Juventusu 15 bodova koje su im oduzeti zbog određenih finansijskih malverzacija tokom pandemije koronavirusa.

Žalba Stare dame na odluku o oduzimanju bodova navodno je prihvaćena. Bodovi će im biti vraćeni, pa će torinski gigant skočiti sa sedme na treću poziciju tabele s 59 bodova, odmah iza Napolija i Lazija.

Zvanična odluka očekuje se sutra. Ona je trebala biti donesena danas, ali je sudija odlučio da ona ipak sačeka sutrašnji dan kada će biti zvanično saopštena medijima.

"Čekamo. Znali smo da će današnji dan biti veoma bitan. Kada saznamo konačnu odluku, počet ćemo misliti samo na utakmicu", poručio je trener Juventusa Massimilano Allegri pred meč Evropske lige protiv Sportinga iz Lisabona.

Ovo je svakako velika pobjeda Juventusa koji će tako ponovo ući u borbu za plasman u Ligu prvaka i skočit će na treće mjesto tabele u Seriji A.

Oglasi

Treba napomenuti i da je sud odbio zahtjev Napolija da se Staroj dami oduzmu titule prvaka Italije od 2018. do 2021. godine.

Zašto je kažnjen Juve?

Juventus je kaznu oduzimanja bodova dobio nakon što je u akciji 'Prizma' otkriveno kako je bilo finansijskih malverzacija i tajnih plaćanja igrača tokom pandemije koronavirusa.

Stara dama je isplaćivala određene novčane iznose u tajnosti na račun svojih fudbalera i to je na kraju rezultirali oduzimanjem bodova te drakonskim kaznama za njihove nekadašnje funkcionere.

Tako je nekadašnji sportski direktor Fabio Paratici kažnjen suspenzijom iz fudbala od dvije i po godine, a bivši predsjednik Andrea Agnelli na dvije godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvije godine suspenzije dobio je i Maurizio Arrivabaene, Federico Cherubini na godinu i četiri mjeseca, a Pavel Nedved na osam mjeseci.

Odluka o vraćanju bodova sigurno će obradovati navijače Bianconera, ali treba na kraju sačekati zvaničnu odluku jer se u Italiji nikad ne zna šta se može preko noći promijeniti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Koliko su dali para da spase sramotu ?
0 4
Bobinho1921
Para vrti gdje burgija nece
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije