Konačno će FK Sarajevo nakon osam mjeseci na svom stadionu odigrati domaću utakmicu u prvenstvu

Povratak Bordo tima kući

Došao je trenutak da se isproba trava na Koševu

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

FK Sarajevo se nakon osam mjeseci odustva vraća na Koševo. Bordo tim je domaćin Tuzla Cityju u duelu 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i ovo će biti prvi meč na novom terenu. 

Sarajevo je jedan od timova u Premijer ligi BiH koji je dobio novi teren. Radovi su trajali čak osam mjeseci, a Bordo klub je u tom periodu lutao od stadiona do stadiona i od grada do grada.

Ipak, sada je došlo vrijeme da se isproba trava na stadionu Asim Ferhatović Hase. Teren je u zaista fenomenalnom stanju i igrači oba tima imat će apsolutno sve uslove za vrhunsku partiju.

Nadamo se svakako da će vrhunski teren pratiti i igra na terenu. Sarajevo će sasvim sigurno imati dodatni motiv na povratku kući i vidjet ćemo kako će se stvari odvijati.

Treba svakako istaći da ekipa Mirze Varešanovića zbog protesta protiv rukovodstva tima i trenera neće imati podršku vatrenih navijača Hordi zla.

Posjeta će na Koševu danas biti skromnija nego inače. Ipak, domaći će imati određenu podršku s istočne i zapadne tribine stadiona Asim Ferhatović Hase.

Sastav kojeg je izveo Mirza Varešanović izgleda ovako: Dizdarević; Musa, Trako, Šerbečić, Čirjak; Jelić Balta, Vrančić, Avramovski, Ziljkić, Džafić; Čataković.

Tuzla City traži bodove u borbi za opstnaak, a Milenko Bošnjaković je izveo ovih 11:

Fejzić, Šukilović, Nukić, Kuzmanović, Ćorić, Karjašević, Karić, Čeliković, Mehmedović, Mehidić i Pantelić.

Bordo tim juri pobjedu u borbi za Evropu. Sarajevo je vezalo nekoliko dobrih utakmica, iskoristili su kikseve direktnih rivala i umiješali se u borbu za izlazak na evropsku scenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tim s Koševa je trenutno na šestom mjestu s 32 boda, ali bi se pobjedom izjednačili na trećoj poziciji s gradskim rivalom Željezničarom.

Tuzla City ima 28 bodova i do kraja sezone tuzlanskom timu predstoji velika borba za opstanak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.