Novi šamar za FK Sarajevo od strane vlastitih im navijača

Ne odustaju od "praznog Koševa"

Novi šamar za FK Sarajevo od strane vlastitih im navijača

Eldar Ganibegović

FK Sarajevo se sutra vraća na Koševo. Bordo tim će u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine biti domaćin Tuzla Cityju, no već u startu je poznato da to neće biti baš najljepša priča, jer Horde zla ne prestaju s bojkotom.

Unija navijača FK Sarajevo na Faccebook stranici objavila je novo saopštenje i ponovo su kazali kako ne namjeravaju sutra podržati tim s tribina. 

"Nakon osam mjeseci izbjeglištva zbog, kako iz rukovodstva našeg kluba i NFSBIH kažu, "objektivnih" razloga u nedjelju, 23. aprila naš voljeni klub se konačno vraća na svoj dom Olimpijski stadion Asim Ferhatović - Hase.

Utakmica je zakazana za 18h. No, na toj utakmici kao i svim "domaćim" utakmicama ove godine do sada navijačka grupa Horde zla, kao i navijači Sarajeva sa istočne i zapadne tribine koševskog stadiona, nisu bili i neće biti prisutni iz ranije navedenih razloga.

Svjesni činjenice da iste stavove i mišljenje prema kriznoj situaciji u našem klubu dijele i navijači Sarajeva koji ipak planiraju prisustvovati na utakmici, pravdajući tu odluku činjenicom da navijaju za klub i ekipu, a ne za trenera ili direktora, kao i time da su nakon toliko vremena poželjeli vidjeti svjetla koševskih reflektora, ovim putem ih želimo pozvati da istrpe i ovu utakmicu i odupru se toj želji, a sve to zbog dugoročnog cilja, tj. stabilnosti i prosperiteta našeg kluba.

Ovim činom želimo poslati jasnu poruku investitoru da je jedinstven stav svih navijača Sarajeva da aktuelna direktorica i šef stručnog štaba zbog svojih izjava, nekompetentnosti i nesposobnosti ne zaslužuju da budu na čelu našeg kluba!

Oglasi

Stoga, još jednom podsjećamo sve da je sablaso prazno Koševo i muk na njemu snažnija poruka od svakog skandiranja, svake psovke, zvižduka, svakog huka negodovanja i svake parole protesta! 

Ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže u ugostiteljskim objektima preko puta stadionskog parkinga gdje je planirano zajedničko gledanje TV prijenosa utakmice", poručili su iz UNFKS uz slogan: "Za stabilno Sarajevo - prazno Koševo!"

[facebook]https://www.facebook.com/UNFKS/posts/pfbid059WXDK1stovvstSZJFMUPoKqC6M8hxCVaDfipHWEGcWikB1LWvZg4x71P363f6zDl[/facebook]

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Sarajevo - Tuzla City u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se sutra s početkom u 18 sati.

Domaći tim se bori za pretkola Konferencijske lige, a gostujući za opstanak u ligi, pa su bodovi i jednima i drugima neophodni. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1678285104
To nisu navijaci, koji navijac bi ugrozio svoj klub i otjerao predsednika koji ulaže u klub, samo naprijed Sarajevo i treneru Varesanovicu idemo u evropu, sledece sezone aBd po titulu, volimm tee Sara'jvoo
7 1
duplakruna1
tesko se oteti drogama, umislis da sve mozes a naravno nisi svjestan svojih mogucnosti. super je sto vas sutra nece biti jer ce klub ustedjeti nekoliko hiljada maraka koje bi izbili iz kase vasim prostackim (bakljadama) navijanjem. ugledajte se na velike navijace npr. engleze koji vole svoj klub ko člana porodice. al ne moze, vi ste balkanci i ugledate se na divljake iz beograda i mislite da je to vrhunac ljubavi prema klubu
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi