Sarajevo povelo protiv Tuzla Cityja sjajnim golom Avramovskog.

Sarajevo povelo protiv Tuzla Cityja

Koševo proključalo nakon mjeseci čekanja: Neshvatljiva greška Fejzića i sjajan gol Avramovskog!

Eldar Ganibegović

Nakon nekoliko mjeseci čekanja i igranja domaćih utakmica širom Bosne i Hercegovine, Sarajevo se danas vratilo na svoje Koševo i nije se dugo čekalo da nekoliko hiljada navijača proslavi prvi gol voljenog tima na Asim Ferhatović-Hase stadionu u 2023. godini.

U okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas se na Koševu sastaju Sarajevo i Tuzla City, a domaći tim stigao je do vodstva.

Igrala se 27. minuta kada golman gostiju, Nevres Fejzić, pravi neshvatljivu grešku i poklanja loptu domaćim fudbalerima.

Nonšalantno je pokušao da doda ili ispuca loptu, a ona stiže do Daniela Avramovskog na nekih tridesetak metara od gola gostiju.

Krenuo je Makedonac ka naprijed, na tom putu se oslobodio Karjaševića, a zatim opalio po lopti i sjajno pogodio mrežu nemoćnog Fejzića.

Uslijedila je erupcija oduševljenja na Koševo pristiglih nekoliko hiljada navijača, te je ovaj pogodak sigurno veliki vjetar u leđa domaćinu pred nastavak utakmice.

Podsjetimo, Sarajevo je u borbi za Evropu, dok se gosti iz Tuzle grčevito bore za ostanak u ligi, pa su i jednima i drugima bodovi prijeko potrebni.

Ostaje da vidimo šta do kraja mogu napraviti i jedni i drugi, no jasno kao dan je da je sada Sarajevo osim u rezultatskoj, i u velikoj psihološkoj prednosti.

Što se sastava tiče, fudbaleri ove dvije ekipe istrčale su na obnovljen travnjak Koševa sa po sljedećih 11 igrača:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Dizdarević; Musa, Trako, Šerbečić, Čirjak; Jelić Balta, Vrančić, Avramovski, Ziljkić, Džafić; Čataković.

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Kuzmanović, Ćorić, Karjašević, Karić, Čeliković, Mehmedović, Mehidić i Pantelić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.