Došao je trenutak da se isproba trava na Koševu
Konačno će FK Sarajevo nakon osam mjeseci na svom stadionu odigrati domaću utakmicu u prvenstvu

Povratak Bordo tima kući

Došao je trenutak da se isproba trava na Koševu

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

FK Sarajevo se nakon osam mjeseci odustva vraća na Koševo. Bordo tim je domaćin Tuzla Cityju u duelu 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i ovo će biti prvi meč na novom terenu. 

Sarajevo je jedan od timova u Premijer ligi BiH koji je dobio novi teren. Radovi su trajali čak osam mjeseci, a Bordo klub je u tom periodu lutao od stadiona do stadiona i od grada do grada.

Ipak, sada je došlo vrijeme da se isproba trava na stadionu Asim Ferhatović Hase. Teren je u zaista fenomenalnom stanju i igrači oba tima imat će apsolutno sve uslove za vrhunsku partiju.

Nadamo se svakako da će vrhunski teren pratiti i igra na terenu. Sarajevo će sasvim sigurno imati dodatni motiv na povratku kući i vidjet ćemo kako će se stvari odvijati.

Treba svakako istaći da ekipa Mirze Varešanovića zbog protesta protiv rukovodstva tima i trenera neće imati podršku vatrenih navijača Hordi zla.

Posjeta će na Koševu danas biti skromnija nego inače. Ipak, domaći će imati određenu podršku s istočne i zapadne tribine stadiona Asim Ferhatović Hase.

Oglasi

Sastav kojeg je izveo Mirza Varešanović izgleda ovako: Dizdarević; Musa, Trako, Šerbečić, Čirjak; Jelić Balta, Vrančić, Avramovski, Ziljkić, Džafić; Čataković.

Tuzla City traži bodove u borbi za opstnaak, a Milenko Bošnjaković je izveo ovih 11:

Fejzić, Šukilović, Nukić, Kuzmanović, Ćorić, Karjašević, Karić, Čeliković, Mehmedović, Mehidić i Pantelić.

Bordo tim juri pobjedu u borbi za Evropu. Sarajevo je vezalo nekoliko dobrih utakmica, iskoristili su kikseve direktnih rivala i umiješali se u borbu za izlazak na evropsku scenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tim s Koševa je trenutno na šestom mjestu s 32 boda, ali bi se pobjedom izjednačili na trećoj poziciji s gradskim rivalom Željezničarom.

Tuzla City ima 28 bodova i do kraja sezone tuzlanskom timu predstoji velika borba za opstanak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Teren kao i cijela drzava-NIKAKAV
1 3
damir83
Od oka se vidi da je neravan. Amaterski kao i liga.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi