Beograđani poveli

Čudesna noć Partizana u Madridu, Musa tragičar Reala, nerealno šta je pogodio Punter!

Admin Čaušević

Partizan je stigao do velike pobjede u prvom meču play-offa za Final Four Eurolige na gostovanju kod Real Madrida. Konačan rezultat glasio je 87:89. Jedan od tragičara pred 10.000 gledatelja u WeZink centru bio je i bh. reprezentativac Džanan Musa.

Partizan je odlično otvorio meč. Beograđani su bez imalo straha ušli u susret te su nakon pet minuta igre poslije trojke Samilagića imali osam poena prednosti (6:14).
Domaćin se postepeno vraćao, a do prvog vodstva su stigli preko Yabuseala (20:19). Ipak poslije prve dionice stvari su bile na početku (22:22) nakon što je Exum pogodio jedno slobodno bacanje.

Real drugu dionicu otvara serijom 8:0 te stiče solidnu prednost, ali Partizan se nije predavao prvenstveno zahvaljujući odličnom šutu za tri poena. Poslije dvije četvrtine bilo je 44:48.

Punter sa tri vezena te Exum sa još jednom trojkom su potpuno vratili goste u igru. Prije toga Musa je napravio dva vezana faula u napadu te je završio na klupi.

Treći period donio je izjednačenu igru sa obje strane. Uglavnom se igralo poen za poen te su se timovi smjenjivali u vodstvu. U igru se se vratio i Musa koje je svoje prve poene postigao na 2:21 prije kraja dionice.

U odlučujućih deset minuta ušlo se pri rezultatu 64:63 za domaće. U posljednjoj četvrtini na krilima sjajnog Decka Real je počeo da lomi otpor Beograđana, te je na 5:37 prije kraja domaćin imao 77:70.

Međutim, srbijanski tim je uspjevao da vrati neizvjesnost u meč, pogotovo nakoj trojke Avramovića. Na 2:26 do kraja Musa je iskoristio jedno od dva slobodna bacanja, da bi u sljedećem napadu Panter zabio trojku i dodano slobodno bacanje za prednost Partizana 80:81.

U posljednji minut se ušlo pri rezultatu 84:84. Musa je tražio šut za tri poena, ali je prilikom šuta udario Puntera te su gosti dobili dva slobodna bacanja koje je Amerikanac iskoristio. Ipak, Deck sa 2-1 kombinacijom vraća prednost Realu 87:86. Posljednji napad imalo je Partizan kada je nevjerovatnu trojku pogodio Punter za konačnih 87:89.

Punter sa 26 poena je bio najbolji pojedinac na meču, dok su po 11 poena dodali Exum, Lessort i Samilagić.

Kod poraženog Reala se najviše stigao Deck sa 24 poena, koliko-toliko sa 14 poena za igru je bio raspoložen i Yabuselle.

Džanan Musa je bio poprilično rezervisan tokom cijelog meča i to zbog problema sa ličnim povredama. Meč je okončao sa 10 poena, dva skoka i tri asistencije, dok je i u finišu imao nekoliko grešaka koje su u konačnici koštale Real i poraza.

Serija na tri dobijene utakmice nastavlja se u četvrtak, domaćin će ponovo biti Real Madrid. 

U drugom susretu večerašnjeg programa Monaco je porazom od Maccbija 67:79 izgubio prednost domaćeg terena. Izraelci su do velike pobjede stigli na na krilima Wadea Baldwina. Amerikanac je meč završio sa 20 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.