Poluvrijeme kao iz najgore noćne more za Džanana Musu

Slabo izdanje

Poluvrijeme kao iz najgore noćne more za Džanana Musu

A. Čaušević

Džanan Musa je u prvom meču play-offa Eurolige odigrao možda i svoje najslabije poluvrijeme otkako nastupa za Kraljevski klub.

Musa je prvih 20 minuta igre protiv Parizana završio bez poena, a većinu druge četvrtine proveo je na klupi jer je ušao u probleme sa ličnim greškama.

Bh. reprezentativac je prvi faul napravio u prvoj dionici, da bi u drugoj četvrtini u dva uzastopna napada napravio prekršaje u napadu.

U oba navrata Musu je uspio nadmudriti Dante Exum pa su sudije svirale prekršaje u napadu, a trener Jesus Mateo je Musu poslao na klupu.

Do izlaska iz igre Musa nije imao poene, ali je upisao asistenciju te ostvario dva skoka.

Inače, Partizan je bio odličan poslije prve dvije dionice. Beograđani su otišli na odmor sa prednošću sa 44:48.

Oglasi

Odlični su izabranici Željka Obradovića bili u šutu za tri poena, posebno se istakao Kevin Punter sa tri ubačaja sa linije 6.75 metara.

U drugoj dionici Beograđani su uspjeli pogoditi čak četiri trojke u nizu te se može reći da zasluženo vode poslije prve dvije četvrtine.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Poslije prvog poluvremna Kevin Punter je sa 15 poena najefikasniji kod Beograđana, dok Real predvodi Tavares sa 10 poena.

Inače, ovo je prva utakmica u seriji na tri pobjede. I naredni meč će domaćin biti Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi