Mario Hezonja i Džanan Musa u formi čekaju Partizan
Još jedna jako dobra utakmica Džanana Muse u dresu Real Madrida

Pobjeda Reala

Mario Hezonja i Džanan Musa u formi čekaju Partizan

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su kao gosti u 29. kolu španske ACB lige ekipu Joventut Badalone rezultatom 86:76 i na pravi način je najavljen euroligaški duel protiv beogradskog Partizana.

Real Madrid je uspio doći do pobjede na teškom gostovanju kod Joventuta. Kraljevi su upisali trijumf na krilima Marija Hezonje i Džanana Muse.

Kraljevi su odlično odigrali prvu dionicu. Išao ih je šut i stvorili su 12 poena prednosti u ovom dijelu igre (30:18).

U nastavku gosti iz Madrida kontrolišu rezultat. Joventut je pokušavao da se vrati u igru u drugoj dionici, a razliku su smanjili na minus sedam, 45:38 nakon 20 minuta igre.

Drugo poluvrijeme nije donijelo previše šanse za Joventut. Real je maksimalno koristio svaku grešku protivnika, razlika je išla i na plus 17 u trećoj dionici nakon koje je Real imao 14 poena prednosti, 71:57.

Mogli su gosti i uvjerljivije slaviti od konačnih 10 razlike. Maksimalna razlika je išla i do 20 poena, ali na kraju se pobjedi ne gleda u zube.

Oglasi

Mario Hezonja je predvodio Real Madrid s 20 poena, Džanan Musa je dodao 16 za 18 minuta na parketu uz četiri pogođena šuta iz osam pokušaja. Feliz je kod Joventuta ubacio 13 koševa.

Real Madrid tako je pobjedom najavio euroligaške duele s Partizanom. Prvi meč četvrtfinalne serije je 25. aprila, a drugi dva dana kasnije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Što se prvenstva tiče Real Madrid je na trećem mjestu ACB lige. Kraljevi imaju omjeru od 23 pobjede i šest poraza. Isti učinak ima Baskonia, a ispred je Barcelona s pobjedom više.

Joventut bi lako mogao biti rival Reala u doigravanju za prvaka. Oni su trenutno šesti s omjerom od 18 pobjeda i 11 poraza.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Bit će yebeno sa Partizanom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi