FOTO: GNK Dinamo/facebook

Varaždin bez šansi na Maksimiru

Dinamo korača prema novoj tituli

Haris Zilić

Dinamo sve sigurnije ide prema novoj tituli prvaka Hrvatske. U 31. kolu HNLa- upisali su novi trijumf, ovaj put savladali su ekipu Varaždina rezultatom 2:0.

Dinamo je bio boljii rval, igrao je otvorenije od samog starta utakmice. Stvarali su Modri prilike pred golom gostiju koji su čekali šansu za kontre.

U takvom razvoju situacije, Dinamo je nagrađen tek u finišu prvog poluvremena. Za 1:0 pogodio je Špikić, to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku slična igra na terenu.

Istina, imali su i gosti nekoliko dobrih akcija, ali odbrana Dinama je to sve lijepo čitala.

Domaći su mogli do još nekog pogotka, međutim dobre prilike u nstavku propustili su Ivanušec i Baturina. Ivanušec se ipak ispravio u 79. minuti kada je pogodio za 2:0 na asistenciju Baturine.

Do kraja meča ostalo je pomenutih 2:0 i Dinamo gleda prema novoj tituli prvaka.

U timu Dinama bh. reprezentativac Luka Menalo upisao je nove minute. Menalo je na teren ušao u 57. minuti umjesto Mišića.

Dinamo je pet kola prije kraja HNL-a lider sa 70 bodova, 13 više, ali i utakmicom više od Hajduka. Upravo nas u 32. kolu očekuje derbi Hajduka i Dinama gdje će Bili probati da još odgode novo slavlje tima iz Zagreba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Što se tiče Varaždina, ostali su šestoplasirani sa 39 bodova i borit će se do kraja sezone za pozicije koje vode u Evropu.

Ono što je najbitnije za Varaždince, a bio je i cilj prije početka sezone, otklonili su sve dileme oko borbe za opstanak i svaki naredni rezultat je bonus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.