Arsenal već kontaktirao Dinamo: Čapljinac za 20 miliona eura odlazi u Premier ligu?

Biće to novi sjajan posao Dinama

Arsenal već kontaktirao Dinamo: Čapljinac za 20 miliona eura odlazi u Premier ligu?

S. Mlaćo
Dinamo nogometaši su na cijeni, a tako će biti i ovog ljeta. Nekoliko prvotimaca zagrebačkog kluba je zanimljivo klubovima iz Lige petice, a sjajan transfer mogao bi napraviti defanzivac Josip Šutalo.

Šutalo je rođeni Čapljinac i igra sjajno ove sezone.

Hrvatski mediji prenose da je teško očekivati da će ostati u Dinamu naredne sezone, a za njegove usluge već ranije zanimanje su pokazali Lazio i Leipzig.

Sada je stigla nova vijest. Šutalo je na meti Arsenala i Englezi su već kontaktirali Dinamo.

Pokazali su jasnu želju da ga dovedu, a Dinamo se nada obeštećenju od 20 miliona eura.

Naravno, bili bi dodatno uračunati i bonusi u slučaju narednog transfera, pri čemu Dinamo već godinama dobija novac za igrače koji su već ranije napustili klub.

Oglasi

Arsenal je u borbi za prvaka, a u Šutalu vide kalibar za njihov tim. Standardni je reprezentativac Hrvatske, igra sjajno, a bio bi plaćen mnogo manje od skupih stopera koje je dovodio ovaj klub, a koji nisu opravdali očekivanja.

Šutalo je u Dinamo stigao kao dječak iz Neretve, prošao je sve omladinske kategorije, te zatim zaigao za prvi tim.

Proveo je jedan period na posudbi u Istri, to mu je mnogo značilo i odlično se adaptirao.

Sada je već nezamjenjiv član prve postave i upisao je 74 utakmice te dodao šest pogodaka i četiri asistencije.

Dinamo je na pragu titulu u SuperSport HNL, te ima čak 12 bodova prednosti nad Hajdukom. Modri će tako odbraniti titulu i kovati planove za nove evropske izazove.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Arsenal je na drugoj strani lider Premier lige, ali očekuje nas itekako zanimljiva završnica. Manchester City ima i utakmicu manje, a uskoro će ova dva tima odmjeriti snage. City ima sve u svojim rukama i mogao bi u završnici preći na lidersku poziciju te tu i ostati.

 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rl9_barca
I zavrsit ce ko orsic
0 1
Tutumaca
Napokon skontali da je promasaj gabrijel
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi