Novi kiks

Borussia kao da neće titulu u Bundesligi

Esmer Oštraković

Utakmicu u okviru 30. kola Bundeslige odigrale su ekipe Bochuma i Borussije Dortmund, a nakon 90 minutai gre pobjednika nije bilo. Konačan rezultat bio je 1:1.

Svakako da je ovo novi veliki kiks za Borussiju Dortmund koja se bori za titulu u Bundesligi i to naravno sa Bayernom.

Iako Bayern igra jako loše u posljednje vrijeme, fudbaleri Borussije nikako ne uspijevaju da sve to iskoriste i da naprave razliku na vrhu tabele.

Nevjerovatno je da su na današnjoj utakmici protiv Bochuma u prvih sedam minuta postignuta dva gola i da do kraja utakmice više nije viđen niti jedan gol.

Već u petoj minuti domaća ekipa došla je do iznenađujućeg vodstvo od 1:0. Losilla je matirao gostujućeg golmana za slavlje domaćih navijača.

Samo dvije minute kasnije bilo je 1:1. Haller je upisao asistenciju, a stvari je na početak vratio mladi Adeyemi.

Narednih 83 minuta igralo se jako otvoreno sa velikim brojem prilika na obje strane, a posebno pred golom domaćih, ali niko nije uspio postići pogodak.

Novi je ovo kiks za Borussiju Dortmund i Bayern sutra ima priliku da se pobjedom vrati na prvo mjesto i tako preuzme naravno vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trenutno je Borussia Dortmund prva sa 61 bodom, a Bayern ima dva manje, ali i jednu utakmicu manje koju će odigrati sutra.

Sa druge strane ovo je veoma važan bod za Bochum u borbi za opstanak, te sada imaju tri boda više od Stuttgarta koji je na mjestu koje ne ostavlja u Bundesligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.