Pao potpis koji je pokazao lekciju iz vjernosti

Navijači su presretni

Pao potpis koji je pokazao lekciju iz vjernosti

H. Zilić

Fudbalski klubovi širom Evrope lagano se pripremaju za novu sezonu iako tekuća nije još gotova. Potpisuju se prvi ugovori, a danas je potpisan jedan poseban ugovor.

Iskusni Marco Reus (33) dao je još jednu lekciju iz vjernosti. Reus je produžio ugovor sa Borussiom Dortmund na još godinu dana tačnije do ljeta 2024. godine.

Milioneri se ove sezone bore za titulu u Bundesligi imaju dobre šanse u utrci sa Bayernom, a sada su navijači dobili i novu lijepu vijest.

Govorilo se ranije da bi Reus mogao napustiti Dortmund, čak i završiti karijeru, ali od toga nema ništa. Čini se da je današnjim potezom pokazao da za njega u ovom trenutku postoji samo jedan klub.

Reus je došao u Dormtund 2012. godine nakon tri sezone provedene u Borussiji Monchengladbach i od tog trenutka postao je ikona tima iz Dortmunda u čijem ga dresu gledamo već 11 godina, a gledat ćemo minmalno još godinu.

Oglasi

"Nismo dozvolili da nas razne priče ometaju. Uvijek smo imali dobru saradnju, zajednički jezik, ali i zajednički cilj. Tako da smo ponosno što nastavljamo saradnju", rekao je Sebastian Kehl driektor Borussije nakon potpisa Reusa.

Reus je u karijeri odigrao preko 260 utkamica za Borussiju i postigao 114 pogodaka, a mnogi su uvjereni da će ta brojka preći i cifru od 300 utakmica u žuto-crnom dresu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prije pet sezona odbio je unosnu ponudu Liverpoola i Jurgena Kloppa i tada je dokazao da je Borussija njegov tim.

Za reprezentaciju Njemačke skupio je 48 nastupa i postigao 15 pogodaka.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rauber_bh
Svaka cast
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi