Trener FK Tuzla City pred Slobodu

Bošnjaković govorio o utakmici koja je ozbiljan 'belaj' za sve

Midhat Šljivak

Tuzlanski duel u 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine bitniji je nego ikad. Sloboda i Tuzla City bore se za opstanak, a pred ovaj meč trener mlađeg premijerligaša s Tušnja Milenko Bošnjaković tvrdi da su oba tima u popriličnom 'belaju' i shvata važnost utakmice.

Gradski derbi između Slobode i Tuzla Cityja važniji je nego ikad. Oba tima su u borbi za opstanak, a pred ovaj meč govorio je trener Cityja Milenko Bošnjaković.

Svjestan je ovaj stručnjak o kakvoj utakmici se radi i da bi se nakon ovog duela dosta toga moglo znati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Slobodu bi novim porazom bila jednom nogom u Prvoj ligi.

"I mi i Sloboda smo u belaju. Mi smo možda u malo manjem jer nama odgovara i remi, a Slobodi samo pobjeda. Takve utakmice je teško igrati. Ne igramo nešto posebno, ali vjerujem da ćemo ostvariti naš cilj", rekao je Bošnjaković.

Njegova ekipa nema problema s povredama. Nakon suspenzije se vraća Karić.

"Nema tu nekih iznenađenja u našoj ekipi. Sloboda s druge strane je nepredvidljiva jer stalno mijenjaju ekipu i probaju. Očekujem fer utakmicu jer svi živimo u istom gradu. Valja živjeti i nakon utakmice", poručio je Bošnjaković.

Tuzla City ovaj duel dočekuje na sedmoj poziciji s 31 osvojenim bodom i od opasne zone su udaljeni četiri boda, te bi eventualnom pobjedom vjerovatno uplovili u nešto mirnije vode u završnici prvenstva.

S druge strane Sloboda je posljednja na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tuzlanski velikan ima 26 bodova i nalazi se u jako teškom položaju pred završnicu prvenstva.

Utakmica u Tuzli na rasporedu je u nedjelju 30. aprila od 17 sati, a pravdu će na ovom meču dijeliti najbolji bh. sudija Irfan Peljto.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njemu će na utakmici asistirati Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Davor Beljo (Mostar), dok je četvrti sudija Mateo Musa iz Čitluka.

Sloboda do kraja sezone pored duela s gradskim rivalom ima duele sa Zrinjskim, Širokim, Borcem i Željezničarom, a City igra sa Slogom, Leotarom, Igmanom i Zrinjskim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.