Željezničaru, Veležu i Slobodi licence za Premijer ligu i evropska takmičenja

Sjajne vijesti za navijače

Željezničaru, Veležu i Slobodi licence za Premijer ligu i evropska takmičenja

E. Oštraković

Sjajne vijesti za svoje navijače imaju tri kluba iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, a radi se o Željezničaru, Slobodi iz Tuzle, te Veležu.

Naime ove tri ekipe dobile su licence za takimčenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, kao i u evropskim takmičenjima za narednu sezonu.

"Fudbalski klub Željezničar je dobio licencu za domaća i UEFA takmičenja za predstojeću sezonu 2023/24.

Prvostepena komisija NS/FS BiH je pozitivno odgovorila na zahtjev Kluba, koji je ispunio sve kriterije, administrativne, sportske, zakonske, infrastrukturne i finansijske, odnosno sve što je predviđeno Pravilnikom o licenciranju klubova Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Ovim putem još jednom želimo da se javno zahvalimo svim sadašnjim i bivšim uposlenicima Kluba koji su razumjeli situaciju u kojoj se Klub nalazi i još jednom pokazali iskrenu ljubav koja krasi naš kolektiv", objavili su iz Željezničara.

Osim njih licence za nastup dobili i Sloboda i Velež, ali narvno sve ekipe imaju još dosta borbe na zelenom terenu.

Oglasi

Sloboda je dobila licence, ali prvo se na terenu mora izboriti i sačuvati premijerligaški status.

Sa druge strane velika će borba biti između Željezničara i Veleža za izlazak na evropsku scenu, ali bitno je to da ekipa koja to na terenu zasluži ima licencu za nastup.

Nešto ranije danas iz Borca su također obavijestili javnost da su i oni dobili licencu za nastup u evropskim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Obavještavamo javnost, a posebno navijače i simpatizere FK Borac da je naš klub dobio licencu za nastup u evropskim takmičenjima. Ovim je ispunjen uslov za odigravanje evropskih utakmica FK Borac", saopšteno je iz Borca.

Ranije ove godine bilo je glasina da bi Borac mogao biti izbačen iz evropskih takmičenja zbog neplaćenih obaveza, ali na kraju je bh. predstavnik samo novčano kažnjen sa 10.000 eura.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1575834983
Sta ce slobodi hahahahahahahaha
1 4
Zaccheroni
Nama ce trebat licenca a za ostale ne znam
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi