Određene sudije za 29. kolo: Gigoviću i Bandiću derbiji, Peljto sudi susret tuzlanskih ekipa

Prva utakmica već sutra

Određene sudije za 29. kolo: Gigoviću i Bandiću derbiji, Peljto sudi susret tuzlanskih ekipa

E. Ganibegović, foto: E. Dindić

Još je pet kola ostalo do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a sutra već počinje 29. kolo. N/FSBiH je odredio i sudije za svih šest susreta, te je delegiranje objavio na zvaničnom sajtu.

Prvu utakmicu 29. kola i jedinu u sutrašnjem programu igrat će na Koševu Sarajevo i Široki Brijeg. Glavni sudija ovog susreta biti će Miloš Gigović iz Gradiške.

Kontroverznom sucu pomagat će Arnel Novalić iz Doboj Istoka, te Marko Zelenika iz Mostara, dok će Dragan Petrović biti četvrti sudija. Meč počinje u 20:30. 

Tri utakmice igraju se u nedjelju. Od 16:30 Zrinjski gostuje kod Posušja i eventualnom pobjedom i matematički bi osigurao novu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, nakon što im je slavlje odgodilo Sarajevo. 

Darko Gedžić iz Brčkog biti će glavni sudijca, a pomagat će mu Sarajlije Dženan Milić i Enes Đozić. I četvrti sudija dolazi iz glavnog grada, a u pitanju je Adis Mulahasanović. 

U istom terminu jedan od mečeva u borbi za ostanak igraju Sloga i Leotar. Na centru u Doboju biti će Mirza Kazlagić iz Cazina, Emir Zahirtagić iz Sarajeva i Sreten Udovičić iz Prijedora biti će "mahači", dok je četvrti sudija ponovo Sarajlija, Admir Musić. 

Oglasi

Pola sata kasnije počinje tuzlanski derbi i također jedan od najvažnijih mečeva u borbi za ostanak u ligi, naročito za Slobodu koja je na dnu tabele. 

Pravu na Tušnju dijelit će najbolji bh. sudija Irfan Peljto, zajedno s pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika i Davorom Beljom iz Mostara. Mateo Musa iz Čitluka će biti četvrti sudija. 

Na Dan rada jedna utakmica. Stadion Rođeni biti će domaćin meča Velež - Borac. Zadatak, možda i najteži u ovom kolu, da to sudi dobio je Antoni Bandić iz Gruda.

Damir Lazić iz Brčkog i Radislav Kačavenda iz Gradiške će mu pomagati, a četvrti sudija dolazi iz Širokog Brijega i to će biti Frano Jelić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kolo se zatvara u utorak, drugog maja. Željezničar na Grbavici dočekuje ekipu Igmana, a Zeničanin Sabrija Topalović sudit će ovaj meč. Mirza Čejvanović iz Tuzle i Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva će mu biti pomoćnici, a Dragan Kesić iz Gradiške četvrti sudija. 

DAN UTAKMICA GLAVNI SUDIJA POMOĆNICI ČETVRTI SUDIJA
29. 4. Sarajevo - Široki Brijeg Miloš Gigović  Novalić i Zelenika Dragan Petrović
30. 4. Posušje - Zrinjski Darko Gedžić Milić i Đozić Adis Mulahasanović
30. 4. Sloga - Leotar Mirza Kazlagić Zahirtagić i Udovičić Admir Musić
30. 4. Sloboda - Tuzla City Irfan Peljto Ibrišimbegović i Beljo Mateo Musa
1. 5. Velež - Borac Antoni Bandić Lazić i Kačavenda Frano Jelić
2. 5. Željezničar - Igman Sabrija Topalović Čejvanović i Tešanović Dragan Kesić

Pet utakmica biti će u direktnom TV prijenosu, a jedini meč koji gledaoci neće imati priliku pratiti putem malih ekrana biti će onaj u Doboju između Sloge i Leotara. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Pa gledas ova imena i prezimena osim Peljte nema sudije da nema bar 5-10 gresaka da mu se zabrani hodanje pored fudbalskog terena na 500 m a ne da sudi
2 0
starmac
BANDIĆU lopove!Koliko sad misliš kartona podjelit VELEŽU.Već si spisak dobio.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi