Kraljevi slavili sa 93:86

Real Madrid uz dosta muke pobijedio Zaragozu, još jedna odlična partija Džanana Muse

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida pobijedili su danas na svom parketu nakon preokreta Zaragozu sa 93:86 u meču 30. kola španske ACB lige, a još jedan odličan meč u dresu kraljevskog kluba odigrao je bh. reprezentativac Džanan Musa.

Real Madrid je nešto bolje otvorio utakmicu i dobro je igrao u prvoj četvrtini iako je Jesus Mateo napravio nekoliko promjena u početnoj petorci.

Kraljevi su nakon prve dionice vodili sa 18:13, ali Zaragoza je u nastavku zaigrala mnogo bolje. Gosti su u drugoj četvrtini uspjeli da naprave preokret i djelovali su dosta bolje u napadu od Reala, a na pauzu se otišlo kod rezultata 40:35 za Zaragozu.

I početak drugog poluvremena pripao je košarkašima Zaragoze. Nastavili su s odličnom igrom i u jednom trenutku su vodili s čak 14 poena prednosti (49:35), ali nisu mogli za zadrže taj ritam igre.

Real Madrid je sredinom treće četvrtine proigrao na krilima Džanana Muse i Sergija Llulla koji su donijeli preokret domaćem timu, te su se domaći do kraja treće dionice u potpuno vratili u meč i poravnali na 66:66.

Početkom posljednje četvrtine Real je došao do prednosti koju nije ispuštao do kraja utakmice. U ovoj dionici istakao se Llull koji je pogodio nekoliko važnih šuteva koji su činise i prelomili meč u korist Reala.

Na kraju kraljevski klub uspio je da dođe do pobjede protiv Zaragoze i to rezultatom 93:86.

Real Madrid do pobjede vodili su Deck i Williams-Goss koji su ubacili po 19 poena, dok je Musa meč završio sa 18 poena, tri skoka i dvije asistencije za skoro 24 minute koliko je proveo danas na parketu.

Iskusni Sergio Llull na kraju je upisao 17 poena, šest skokova i pet asistencija. Što se tiče gostiju najefikasniji bio je Simanić sa 20 poena, osam skokova i jednom asistencijom.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Košarkaši Real Madrida nemaju mnogo vremena za odmor jer već prekosutra igraju u Beogradu protiv Partizana treći meč play off serije Eurolige.

Partizan nakon mečeva u Madridu vodi sa 2:0, te Kraljevi više nemaju pravo na kiks. Utakmica Partizana i Reala igra se u utorak s početkom u 20:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.