Kevin Punter je postupio kao gospodin i odgovorio Sergiju Llullu

Začetnici tuče u Madridu

Kevin Punter je postupio kao gospodin i odgovorio Sergiju Llullu

Eldar Ganibegović

Scene kakve ne želimo gledati - gledali smo. Sinoć su se na kraju utakmice potukli košarkaši Real Madrida i Partizana, a sada su se začetnici oglasili i pokazali se kao gospoda.

Iako je bilo malo do kraja utakmice i Partizan je imao sigurnu prednost od 80:95, na kraju su se gosti iz Srbije dali isprovocirati.

Lull je žestoko faulirao Puntera koji se naljutio i krenuo u obračun sa španskim veteranom, no onda su se uključili i ostali akteri ove utakmice i nastala je opšta tuča.

Yabusele je oborio Exuma, da bi nakon toga nastao metež u kojem je ponajgore prošao bh. košarkaš Džanan Musa.

Začetnici tuče, dakle, bili su Sergio Lull (Real Madrid) i Kevin Punter (Partizan), a dan nakon utakmice obojica su se oglasili.

Oglasi

"Ono što se desilo sinoć ne bi trebalo da se desi na košarkaškom terenu. Preuzimam odgovornost za taj grubi prekršaj koji je izazvao kasniju katastrofu. Moje izvinjenje svim ljubiteljima košarke", napisao je Lull.

Ubrzo je stigao odgovor Kevina Puntera, koji je replicirao na Twitter Španca, te napisao:

"Emocije su na visokom nivou, potpuno razumijem, hajde da nastavimo sa košarkom kao što smo u ovoj seriji i mečevima prije nje."

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sada slijede utakmice u Beogradu, a Partizan vodi 2:0 u seriji i ima veliku šansu da izbaci iz Eurolige veliki Real Madrid. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi