Prvaci BiH su u Mostar krenuli uz pjesmu

Hladno pivo i Sinan Sakić uvertira su za ludu mostarsku noć

Edmir Škorić

HŠK Zrinjski je danas u Posušju na stadionu Mokri dolac proslavio osmi naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Pogocima Nemanje Bilbije Zirnjski je slavio sa 2:0 u Posušju, te četiri kola prije kraja postao novi - stari prvak naše zemlje.

Za tim iz Mostara to je bila ukupno osma titula i rekorderi su po tome, ali imaju priliku da ovu sezonu odrade na najbolji mogući način jer im slijedi finale Kupa protiv Veleža. Plemići za sada imaju jedan trofej u Kupu i svakako će htjeti dodati još jedan u svoje vetrine.

U međuvremenu, slavlje i dalje traje. Počelo je u Posušju, pa se preselilo u Mostar. Posebnim majicama su proslavili titulu, a onda u autobusu nastavili slavlje uz hit pokojnog folk pjevača Sinana Sakića.

“Samo minut dva”, pjesma je kojom su se dobro zabavljali, a glavnu ulogu u 'raspjevanom orkestru' imao je iskusni defanzivac Slobodan Jakovljević.

U ostatku prvenstva će nogometaši mostarskog ponosa biti rasterećeni, a naredni meč igraju sa Slobodom, kojoj uslovno rečeno "gori pod nogama", dok će Zrinjski bez imperativa odigrati i taj i preostala tri ligaška meča.

Krunoslav Rendulić sjajno je vodio Zrinjski otkako je naslijedio Sergeja Jakirovića, a nakon meča u Posušju je kazao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Mi uvijek idemo na pobjedu, a prvo poluvrijeme to nije bilo bajno. Posložili smo se na poluvremenu i zaigrali kako znamo. Nedostajalo nam je pet – šest igrača, ali zamjene treba pohvaliti. Čestitam svima na tituli. Čestitam ljudima iz zavjese koji predano i marljivo rade, a tu mislim na doktore, čistačice, fizioterapeute, ljude koje održavaju teren...“, rekao je Rendulić.

U Mostaru večeras kreće veliko slavlje nove titule i satima će to trajati, a igrači su uvertiru napravili već u autobusu po povratku kući.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.