Finale Kupa za juniore

Na terenu se vodi žestoka borba za trofej, a na tribinama brojne poznate face

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

U Zenici se trenutno igra finale Kupa BiH za juniore, a sastaju se Sarajevo i Sloboda.

Meč juniora Sarajeva i Slobode počeo je u 17 sati na terenu Trening centra Nogometnog saveza BiH.

Igrači Sarajeva ponovo igraju utakmicu za trofej, a rival su im vršnjaci iz Tuzle. Dragan Kesić iz Gradiške je glavni arbitar, a pomažu mu Mirza Demir iz Kaknja i Davor Maksimović iz Doboja. Četvrti sudija Antonio Tomić iz Kreševa.

Trener seniora Slobode iz Tuzle Danijel Pranjić također posmatra meč u Zenici

Sarajevo je do finala stiglo pobjedama protiv Krupe (6:0) I Zrinjskog nakon boljeg izvođenja penala, dok je Sloboda poslije penala izbacila Širokog Brijega, a onda u Banjaluci i Borca pobjedom 1:0.

Trenutak pred početak meča

Trenutno se vodi žestoka borba na terenu i naravno i jedni i drugi svjesni da imaju izgledne šanse da osvoje Kup i da podignu pehar, a po svemu sudeći pobjednik se neće znati do samog kraja, dok je vrlo moguće i da gledamo penale.

Na tribinama se nalaze neka poznata lica, a interesantno da mlade nogometaše bodre treneri Sarajeva i Slobode, Mirza Varešanović i Danijel Pranjić. I selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić nalazi se na tribinama, kao i Mensur Dogan, koji je trenutno u ulozi direktora Akademije FK Sarajevo.

Varešanović u društvu Hadžibegića posmatra meč juniora Bordo tima

Podršku i motiv imaju igrači oba tima, a za sada nakon 30 minuta igre (u trenutku objave teksta) mreže miruju.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Utakmica je isuviše važna i niko naravno ne želi pogriješiti, igra se bez srljanja, čeka se greška rivala, pa ostaje da vidimo hoće li pasti i neki gol do samog kraja. U prvih 30 minuta tek jedna poluprilika s jedne i druge strane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.