Foto: FK Borac Banja Luka - Facebook

Banjalučani u humanoj misiji

Borac organizovao dvije humanitarne akcije za bolesnu navijačicu

Eldar Ganibegović

Sara Vujinović vjerna je navijačica FK Borac. Nažalost, ona ima tešku bolest i nedavno je ostala i bez svog oca Darka, no banjalučki klub je nije zaboravio.

Banjalučki Borac definitivno je priča dana u Bosni i Hercegovini kada je humanost u pitanju. U Platonovoj misle na svoju vjernu navijačicu koja je nažalost teško bolesna.

Od rođenja je nepokretna, ali Borac Sara Vujinović nosi u srcu. Njen otac se borio za nju i omogućavao joj sredstva za preglede i život, ali je nažalost preminuo i ostala je bez najvećeg oslonca u životu.

Njeni tretmani koštaju mnogo, no da pomogne Sari i njenoj porodici na način na koji može potrudio se FK Borac.

Naime, u narednoj utakmici u Premijer ligi Borac će biti domaćin Sarajevu, a čelnici kluba odlučili su da 10% od prihoda ulaznica doniraju kao pomoć Sari.

Objavili su to na svojoj Facebook stranici i pozvali navijače da u što većem broju dođu na stadion. Utakmica se igra u nedjelju od 19:30.

To nije bilo sve. Nedugo zatim pokrenuli su i aukciju. Loptu s grbom Borca potpisali su svi igrači ovog kluba i ona je stavljena na aukciju u kojoj svi mogu učestvovati.

Postavljena je početna cijena od 50 KM, a sav prihod, uz već pomenutih 10% od prodaje ulaznica, biti će proslijeđen maloj Sari.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Aukcija će se završiti 7. maja u 22 sata, dakle malo nakon završetka utakmice Borca i Sarajeva u 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.